Beli kmetovalci so tarče zverinskih umorov

Avstralski notranji minister Peter Dutton, je predlagal vladi, da po hitrem postopku izdajo vize za belce iz Južne Afrike, ki se želijo preseliti v Avstralijo.

Prepričan je, da si ta ogrožena skupina ljudi, zasluži posebno pozornost, glede na grozljive razmere, katerih žrtve so. Najbolj ogroženi so beli kmetovalci, ki živijo na osamljenih kmetijah, saj so tarče zverinskih umorov, še posebej starejši, ženske in otroci.

Prav tako je nova vlada JA pred kratkim sprejela zakon, po katerem bodo vse belce razlastili, brez vsakega nadomestila. Že več let velja, da belcev ne zaposlujejo več in nimajo pravice do nobene državne pomoči. Vedno več belcev, še posebej sirote belih kmetov, ki so jim zverinsko pobili starše, živijo v barakarskih naseljih, brez elektrike in pitne vode, popolnoma odvisni od pomoči tistih, ki trenutno še imajo službe.

Peter Dutton

Poleg tega so to ljudje, ki so navajeni trdega dela, imajo znanje, enake vrednote, kulturo in so povsem kompatibilni z avstralskim načinom življenja. Za razliko od drugih agresivnih migrantov, ki le čakajo na državno pomoč, razgrajajo, se ukvarjajo s kriminalom in se nočejo integrirati.

D. M.

Vir: FB