Sejem se je/bo tradicionalno začel v petek, 20. septembra, ko bosta na odru obiskovalce navduševali neutrudna Zvita feltna in vse do jutra Mambo Kings.

V soboto dopoldan bo potekalo uradno odprtje, sledili pa bodo glasbeno-plesni nastopi najmlajših, večerni nastop Mengeške godbe, ki ob praznovanju 135-letnice pripravlja veliko presenečenje in zaključek večera z nastopom Slovenskih muzikantov.

Dogajanje na odru bo, predvsem v nedeljo, spremljal zanimiv prikaz dejavnosti in ročnih spretnosti ter sejemska ponudba na stojnicah, ki bodo zaživele v soboto po 10. uri in bodo obiskovalcem ponujale vrhunske izdelke in storitve vse do zaključka v nedeljo zvečer.

V času 27. sejma v Mengšu poteka v neposredni bližini sejma tudi gradnja večnamenske nizkoenergijske Športne dvorane Mengeš, zato organizatorji prosijo za strpnost. Celotno dogajanje pa kljub temu ostaja zelo pestro, na odru z glasbo različnih zvrsti in bogatimi sejemskimi predstavitvami, ki bodo potekale na že znanih lokacijah v Športnem parku Mengeš ter na parkirišču za in ob Kulturnim domom Mengeš.

Odprtje sejma se bo začelo v soboto ob 10. uri s krajšim kulturnim programom, poleg zvokov veteranov Mengeške godbe pa bodo obiskovalci slišali tudi harmonike Kluba Stopar. Slavnostni govornik bo župan občine Mengeš Franc Jerič.

Prav poseben dogodek je vsakoletna nedeljska maša pod šotorom, ki se bo začela ob 10. uri, daroval pa jo bo mengeški župnik Marko Košir. Pri maši bodo sodelovali člani Mengeške godbe, pevci zborov sv. Mihaela in Gasilska zveza Mengeš.

V nedeljo, 22. septembra, popoldne se v organizaciji Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti, območne izpostave Domžale, obeta predstavitev pihalnih orkestrov in godb.

Nastopili bodo: veterani Mengeške godbe, Godba Domžale, Pihalna godba Moravče, Godba Lukovica, Mestna godba Metlika, Papirniški pihalni orkester Vevče in Puhački orkestar – limena glazba Sv. Lovreč. Med nastopi gostujočih godbenikov bo obiskovalce razveseljeval Stopar kvintet.

Primož Hieng