Zvezi prijateljev mladine Slovenije so podaril 200 šolskih torb, zbranih v dobrodelni akciji

Tik pred začetkom novega šolskega leta starši hitijo po papirnicah in nakupujejo šolske torbe in potrebščine. Stroški so pogosto precejšnji in marsikdo jih težko prišteje k družinskemu proračunu. To je tudi čas, ko se tisti, ki se soočajo z večjimi finančnimi težavami, obračajo na dobrodelne ustanove in prosijo za pomoč.

Pri podjetju Acron d.o.o., v okviru katerega delujejo papirnice Office&More in galanterije Bags&More, dnevno prejemajo prošnje za donacije in se zato dobro zavedajo, da je marsikateri družini izredno težko pridobiti sredstva za nakup šolskih potrebščin.

Konec junija so tako preko profila Office&More na Facebooku svoje sledilce povabili, da darujejo rabljene, a še vedno čiste in uporabne šolske torbe za družine, ki živijo v težjih finančnih razmerah. V zahvalo so vsem podarili kuponček s 50 % popusta na nakup nove torbe. Zanimanje je preseglo vsa pričakovanja in preko poletja se je v poslovalnicah Office&More in Bags&More zbralo neverjetno število šolskih torb – preko 500! Starši so prodajalkam zaupali, da so otroci svoje lanske torbice z veseljem predali naprej, čeprav so se nanje mnogi zelo navezali.

Do srca jim je namreč seglo, da bo stara torbica drugemu otroku bistveno olajšala vstop v novo šolsko leto.

Del zbranih torbic, kar 200, je Acron, d.o.o., predal Zvezi prijateljev mladine Slovenije. Pri Acronu so ponosni, da je ZPMS sprejel ponujeno donacijo, saj zaradi dobrih izkušenj iz preteklih dobrodelnih akcij vedo, da bodo torbe zagotovo prišle v prave roke – v roke vedoželjnih otrok, ki potrebujejo pomoč.

Breda Krašna, generalna sekretarka ZPMS, je ob donaciji povedala: »Zveza prijateljev mladine Slovenije se vsako leto trudi, da bi polepšala prvi šolskih dan čim večjemu številu otrok, njihovim staršem pa posledično zmanjšala finančno stisko. Sleherna pomoč pri zbiranju sredstev in materiala je izjemno dragocena, zato se iskreno zahvaljujemo podjetju Acron, d.o.o., da je ponovno izkazalo dobro voljo in da je bilo tako zelo uspešno pri nabiranju torb. Hvala tudi v imenu otrok in družin.«

Monika K.