Minulo soboto je bilo na Polževem še posebej veselo in slovesno, saj je Elektro Ljubljana za svoje zaposlene pripravilo letno srečanje oziroma Dan podjetja. Poleg številnih aktivnosti so, ob nedavnem Evropskem tednu mobilnosti, pred hotelom Polževo odprli že 60. polnilnico za električna vozila, ki je nastala v sodelovanju Elektra Ljubljana in občine Ivančna Gorica.

Na odprtju je zbrane nagovoril predsednik uprave Elektra Ljubljana, mag. Andrej Ribič, ki ga veseli, da se ta polnilnica bistveno razlikuje od ostalih 59-ih, saj ni postavljena v urbano središče, ampak na njegovo veselje tudi na obrobje. To pomeni, da je E-mobilnost, vse bolj prisotna v našem okolju.

Zadovoljstvo nad že tretjo polnilnico v občini Ivančna Gorica je izrazil tudi župan Dušan Strnad, ki je pred več kot 400 »električarji« polnilnico predal svojemu namenu. Kot je povedal si želi, da bi bila čim bolj obiskana. Za kar pa se ni bati, saj je izletniška točka Polževo poleg številnih zimskih aktivnosti, lepo obiskana tudi v poletnih mesecih.

Ob zaključku se je župan Strnad zahvalil še vsem prisotnim električarjem za požrtvovalno delo, ki ga opravijo ob vsakokratnih ujmah. Še posebej je izpostavil žled iz leta 2014, ki je močno prizadel tudi ivanško občino.

Dan podjetja Elektra so si popestrili še s tekmovanjem v plezanju na drog in nogometnim turnirjem ter ogledom Jurčičeve domačije na Muljavi, Cistercijanskega samostana Stična in Županove jame.

Zapisal in fotografiral
Gašper Stopar