V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.582 klicev. Med 629 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 176 prometnih nesreč, 52 kršitev javnega reda in miru ter 102 kaznivi dejanji.

 

V 161 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 12 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 nesreči pa huje telesno poškodovani. V 2 prometnih nesrečah sta dve osebi izgubili življenje. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 8 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 1 voznika na območju PU Novo mesto.

Ob 6.48 so v naselju Cunkovci, občina Gorišnica, trčila tri osebna vozila. Gasilci PGD Ptuj so odklopili akumulatorje, nevtralizirali razlite motorne tekočine, očistili cestišče ter nudili pomoč reševalcem NMP. Dve osebi sta bili v nesreči poškodovani in prepeljani v SB Ptuj.

Ob 8.52 je v ulici Na produ v Kamniku osebno vozilo povozilo pešca. Gasilci PGD Kamnik so zavarovali kraj dogodka. Poškodovanega pešca so reševalci NMP oskrbeli na kraju in nato v nadaljnjo oskrbo prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 15.58 je v naselju Stopnik, občina Tolmin, padel motorist in se poškodoval. Gasilci PGD Tolmin so zavarovali kraj dogodka, nevtralizirali razlite motorne tekočine in nudili pomoč reševalcem NMP. Poškodovan motorist je bil prepeljan v šempetrsko bolnišnico.

Ob 16.41 sta na cesti Ajdovščina – Col, občina Ajdovščina, trčila motor in osebno vozilo. Gasilca GRC Ajdovščina sta usmerjala promet in nudila pomoč reševalcem NMP pri oskrbi lažje poškodovanega motorista.

18. 5. 2023 ob 17.45 je 77-letni voznik osebnega avtomobila v Šentjurju trčil v zadnji del osebnega avtomobila, ki ga je 46-letna voznica pravilno ustavila zaradi rdeče luči v semaforiziranem križišču. 77-letni voznik je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Maribor, kjer je kasneje umrl.

19. 5. 2023 ob 00.05 je 45-letni voznik osebnega avtomobila izven naselja Štore iz neznanega vzroka zapeljal v levo v trenutku, ko je pravilno iz nasprotne smeri pripeljalo tovorno vozilo. Voznik osebnega avtomobila, ki so morali s tehničnim posegom rešiti z vozila, se je v trčenju tako hudo poškodoval, da je kasneje v bolnišnici umrl.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 44 intervencij na javnem kraju, 8 pa v zasebnih prostorih. 1 kršitelja na območju PU Novo mesto, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 1 osebi na območju PU Koper izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 45 tatvin, 20 poškodovanj tuje stvari, 17 vlomov, 5 povzročitev telesnih poškodb, 5 groženj, 3 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, 3 ponarejanja denarja, 3 nasilja v družini ter 1 rop.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 54 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 47 na območju PU Novo mesto, 5 na območju PU Koper, 2 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Rusije (18), Afganistana (7), Turčije (7).

 

Spletno uredništvo