V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.314 klicev. Med 576 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 119 prometnih nesreč, 59 kršitev javnega reda in miru ter 91 kaznivih dejanj.

 

V 106 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 13 nesrečah so bili udeleženci lažje poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 8 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 3 voznike.

Ob 8.17 je na avtocesti Grosuplje–Višnja Gora, občina Ivančna Gorica, osebno vozilo trčilo v odbojno ograjo. Gasilci PGD Grosuplje in GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulator na poškodovanem vozilu. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Ob 11.03 sta na Postojnski cesti v naselju Rakek v občini Cerknica trčili osebni vozili. Gasilci PGD Cerknica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in z vpojnimi sredstvi posuli po razlitih motornih tekočinah. V nesreči poškodovano osebo so prepeljali v nadaljnjo oskrbo v ZD Cerknica.

Ob 13.06 so na avtocesti Unec–Logatec, občina Cerknica, trčila kombinirano vozilo in osebni vozili. Gasilci PGD Cerknica in Dolnji Logatec so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje, z vpojnimi sredstvi posuli po razlitih tekočinah in nudili pomoč reševalcem NMP Cerknica, ki so v nesreči poškodovani osebi na kraju oskrbeli in nato v nadaljnjo oskrbo prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 15.02 se je pri naselju Grm, občina Trebnje, osebno vozilo prevrnilo na streho. Gasilci PGD Trebnje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, postavili vozilo nazaj na kolesa, posuli po razlitih motornih tekočinah in nudili pomoč reševalcem NMP Trebnje pri oskrbi v nesreči poškodovane osebe. Poškodovana oseba je bila v nadaljnjo oskrbo v SB Novo mesto.

Ob 15.48 je v naselju Bilje, občina Miren – Kostanjevica, osebno vozilo zapeljalo v obcestni jarek. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in nevtralizirali po vozišču razlitih motornih tekočinah. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Ob 17.52 se je na cesti Šmarje–Gaberje, občina Ajdovščina, pri padcu z motorjem poškodoval motorist. Gasilci GRC Ajdovščina so zavarovali kraj dogodka, nudili prvo pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP Ajdovščina, ki so poškodovanega motorista na kraju oskrbeli in nato prepeljali na nadaljnjo zdravljenje v SB Šempeter pri Gorici.

Ob 18.10 sta izven naselja Bogojina, občina Moravske Toplice, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Murska Sobota so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja na vozilih, nevtralizirali iztekle tekočine in nudili pomoč reševalcem NMP in policiji. V trčenju sta se poškodovali dve osebi, ki sta bili prepeljani v SB Murska Sobota.

Ob 23.56 je na gorenjski avtocesti med Vodicami in Povodjem, občina Vodice, v smeri Ljubljane osebno vozilo trčilo v odbojno ograjo in obstalo na odstavnem pasu. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulator na vozilu. Poškodovanih v nesreči ni bilo.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 41 intervencij na javnem kraju, 18 pa v zasebnih prostorih. Enega kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so eni osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 41 tatvin, 18 vlomov, 16 poškodovanj tuje stvari, 4 ponarejanja denarja, 3 grožnje, 2 povzročitvi telesnih poškodb, 2 ponarejanji listin, 2 nasilji v družini, 1 rop, 1 drzno tatvino ter 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

PONEDELJKOVO STRELJANJE V LJUBLJANI: V ponedeljek nekaj pred 15. uro so bili na Policiji obveščeni o streljanju v enem izmed lokalov na območju Most v Ljubljani. Ob prihodu na kraj so policisti ugotovili, da je osumljenec ustrelil 57 in 58 letna moška in nato s kraja zbežal z vozilom. Poškodovanima je bila  nudena takojšnja zdravniška pomoč, vendar sta zaradi hudih poškodb na kraju dogodka umrla.

Z zbranimi obvestili in opravljenimi več razgovori je bilo do sedaj ugotovljeno, da so se omenjeni moški srečali v lokalu, kjer je med njimi prišlo do spora. Med sporom je osumljenec izvlekel strelno orožje in streljal na žrtvi ter ju hudo poškodoval. Po dejanju se je z vozilom odpeljal s kraja.

Policisti so takoj začeli z aktivnostmi za izsleditev osumljenca. Kmalu po dogodku je bil na območju Most najden mrtev 48 letni moški, ki je umrl zaradi strelnih ran in poškodb z eksplozivnih sredstvom. Po doslej znanih podatkih smrt tega moškega ni posledica kaznivega dejanja, ki bi ga storila druga oseba.

Domneva se, da je ta moški streljal v lokalu, vse okoliščine in potrditev teh domnev pa so še predmet nadaljnje kriminalistične in forenzične preiskave.  Policisti so opravili ogled krajev in opravljajo vsa nadaljnja kriminalistična opravila za razjasnitev vseh okoliščin dogodka. Prav tako se preverja motiv za dejanje, ki še ni pojasnjen in izvor pri kaznivem dejanju uporabljenega orožja ter eksploziva.

48 letni moški je bil do sedaj že obravnavan zaradi kaznivih dejanj z elementi nasilja, premoženjskih in kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog ter orožja.

Ogledov krajev dejanj sta se udeležila dežurni preiskovalni sodnik in državni tožilec, preiskava in zbiranje obvestil pa se še nadaljuje. O vseh ugotovljenih okoliščinah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 126 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 111 na območju PU Novo mesto, 10 na območju PU Koper in 5 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Bangladeša (35), Rusije (29) in Pakistan (17).

 

Spletno uredništvo