Črna kronika Policijske postaje Kamnik

Ponedeljek, 11. september 2017

ZLORABA PLAČILNE KARTICE NA SPLETU

Na PP Kamnik se je zglasil občan in povedal, da je neznanec na spletu zlorabil njegovo plačilno kartico. Z razgovorom je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec na za zdaj neznan način zlorabil plačilno kartico oškodovanca in preko spleta opravil transakcije za 149,76 €. Policisti zbirajo obvestila in bodo na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

VINJENI VOZNIK

Patrulja Policijske postaje Kamnik je imela v postopku voznika, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti. Z njim je bil opravljen alkotest, ki je pokazal, da je imel voznik 0,72 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, policisti pa so zoper njega na okrajno sodišče podali obdolžilni predlog.

Torek, 12. september 2017

TATVINA DENARNICE V TRGOVINI

Na Policijsko postajo Kamnik je poklicala oškodovanka in povedala, da so ji v trgovini v Kamniku odtujili denarnico z vsebino. Na kraju so policisti ugotovili, da je neznani storilec izkoristil nepazljivost občanke in ji odtujil denarnico, v kateri je imela cca. 120 evrov gotovine in plačilne kartice. Naknadno je bilo ugotovljeno, da je po dogodku neznanec z njenega bančnega računa dvignil še 550 evrov. Policisti bodo zbrali obvestila in na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

TATVINA PRIKOLICE S TOVOROM

Policisti so bili poslani na Perovo, od koder je poklical oškodovanec in naznanil, da so mu odtujili avtomobilsko prikolico. Na kraju je patrulja ugotovila, da je neznani storilec med 17:00 in 23:00 pristopil do parkirišča na Perovemin in mu odtujil (beri: ukradel) nezaklenjeno oz. zavarovano avtomobilsko prikolico s tovorom. Skupna materialna škoda znaša 6.000 evrov. Policisti bodo na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Sreda, 13. september 2017

VANDALIZEM NA PARKIRIŠČU

Na Policijsko postajo Kamnik je poklical oškodovanec in prijavil, da mu je neznanec na parkirišču v Kamniku po avtodomu polil barvo. Na kraju je patrulja ugotovila, da je neznani storilec med 10. 9. 2017 in 13. 9. 2017 na avtodom oškodovanca polil neznano snov rdeče barve. Gre za vandalizem, pri tem pa ni nastala materialna škoda, zato bodo policisti zbirali obvestila in ustrezno ukrepali.

GLASNA GLASBA V TUNJICAH 

Patrulja je bila poslana v Tunjice, od koder je klicala občanka, da soseda predvaja glasno glasbo. Na kraju je bila neposredno zaznana kršitev, zato je bil kršiteljici izdan plačilni nalog. Kršiteljica je bila opozorjena, da bo ob ponovni kršitvi oz. neupoštevanju ukaza izveden ukrep izklopa električne energije.

Kasneje so bila patrulja ponovno poslana na kraj, kjer je bila ponovno bila neposredno zaznana kršitev javnega reda in miru. Kršiteljica se ni odzivala na zvonjenje in trkanje policistov, zato je nadaljevala s kaljenjem nočnega miru sosede. Njej je bil izvršen ukrep izklopa električne energije, saj res ni bilo mogoče drugače zagotoviti javnega reda in miru. Kršiteljici bo izdan še en plačilni nalog.

Četrtek, 14. september 2014

TATVINA MOBILNEGA TELEFONA V ŠOLI

Iz šole v Kamniku je bilo sporočeno, da je bil dijaku odtujen mobilni telefon. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznanec v garderobi telovadnice iz žepa hlač oškodovanca odtujil (beri: ukradel) mobilni telefon. Policisti zbirajo obvestila in bodo na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

TATVINA ARTIKLOV V TRGOVINI

Policisti so bili poslani v trgovski center v Kamniku, kjer je prišlo do tatvine artiklov v trgovini. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na enem artiklu odstranil zaščito in zapustil trgovino, artikel pa pustil v trgovini, kar so opazili zaposleni. Prodajalec je želel neznanca ustaviti, da bi preveril, ali ni česa odtujil, vendar ga le ta ni upošteval in je zapustil trgovino. Prodajalec je šel za njim do WC-ja, kjer se je neznanec skril. Prodajalec ga je poskušal zadržati do prihoda varnostnika. Varnostnik ga je pregledal, vendar, ker ni imel ničesar pri sebi, ga ni zadržal do prihoda policije. Zaposleni trgovine so zatem pregledali vesce in dejansko v kotličku našli odtujeno majico. Sledi zbiranje obvestil in ustrezen ukrep.

Petek, 16. 9.2017

LAJANJE PSOV V VOLČJEM POTOKU

Na Policijsko postajo Kamnik je poklical občan in prijavil, da ga motijo sosedovi psi, ki lajajo že od šeste ure zjutraj. Na kraju v razgovoru z lastnikom psov ugotovljeno, da psi na nekaj časa zalajajo. Vsi pa so bili v svojem pesjaku primerno oskrbljeni. Prijavitelju obrazloženo, da ne gre za kršitev, da pa se lahko obrne na inšpekcijske službe oz. je bil napoten na zasebno tožbo.

Sobota, 17. 9.2017

METANJE KAMENJA V OKNO

Policisti so bili napoteni v Tunjice v zvezi prijave občanke o metanju kamenja v njeno okno. Na kraju z zbranimi obvestili ugotovljeno, da je občanka zaslišala močan pok pri oknu, za kar domneva, da je neznana oseba vrgla kamen v roleto. Pregledan je bil objekt in okolica, vendar ni bilo zaznati vidnih poškodb oz. posebnosti na stanovanjskem objektu.

Vir: Policijska postaja Kamnik