V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.414 klicev. Med 570 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 122 prometnih nesreč, 55 kršitev javnega reda in miru ter 96 kaznivih dejanj.

 

V 106 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 16 nesrečah so bili udeleženci lažje poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 9 voznikom zasegli vozilo.

Ob 18.04 sta na Kajuhovi cesti v Šoštanju trčili osebno in tovorno vozilo. Gasilci PGE Velenje so zavarovali kraj dogodka, posuli razlite motorne tekočine in odklopili akumulator na osebnem vozilu. Eno poškodovano osebo so reševalci NMP oskrbeli in prepeljali v SB Celje.

Ob 18.50 sta na Zasavski cesti v Ljubljani trčili osebni vozili. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, na vozilih odklopili akumulatorje in nevtralizirali iztekle motorne tekočine. Poškodovale so se tri osebe.

Ob 21.13 sta v križišču v Šempetru pri Gorici, občina Šempeter – Vrtojba, trčili osebni vozili. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja ter nudili pomoč policiji in reševalcem NMP Nova Gorica. Eno poškodovano osebo so reševalci prepeljali v šempetrsko bolnišnico.

Ob 4.08 je na hitri cesti Selo–Vogrsko, za izvozom Selo, občina Ajdovščina, tovornjak povozil tri krave, ki so zašle na cestišče. Gasilci GRC Ajdovščina so nudili pomoč policiji in delavcem DARS-a pri urejanju cestišča. Eno poškodovano kravo je uspaval dežurni veterinar. Poškodovanih oseb ni bilo.

Ob 5.26 so na Vodnikovi cesti v Velenju reševalci NMP Velenje oživljali voznika, ki je z osebnim vozilom zapeljal s cestišča. Oživljanje ni bilo uspešno. Gasilci PGE Velenje so zavarovali kraj dogodka.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 38 intervencij na javnem kraju, 17 pa v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 2 osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 54 tatvin, 12 poškodovanj tuje stvari, po 8 vlomov in ponarejanj denarja, po 4 nasilja v družini in grožnje, 2 ropa, po 1 povzročitev telesne poškodbe, drzno tatvino, kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami ter preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 72 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 61 na območju PU Novo mesto, 10 na območju PU Koper in 1 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ, 36 državljanov Kube, 11 Afganistana in 8 Turčije.

Spletno uredništvo