Zelo huda prometna nesreča na primorski avtocesti

Danes, okoli 1.30 ure, je bila Policijska uprava Ljubljana obveščena o hudi prometni nesreči na primorski avtocesti med priključkoma Brezovica in Vrhnika, v kateri je bilo udeleženo eno osebno vozilo.

Voznika, ki je vozil z neprilagojeno hitrostjo v smeri Primorske, je potem, ko je prehitel tovorno vozilo pri menjavi pasov, zaneslo in je trčil v ograjo. V prometni nesreči je potnik v vozilu na kraju trčenja umrl. Dva potnika sta bila v kritičnem stanju odpeljana v UKC Ljubljana, kjer je pa kmalu po nesreči umrl še eden od potnikov.

Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je voznik v vozilu prevažal devet potnikov, od teh je bilo osem tujcev, državljanov Sirije, ki so nezakonito prestopili državno mejo. V nesreči sta umrla dva državljana Sirije, dva tujca sta ostala na zdravljenju v UKC Ljubljana, s štirimi tujci pa postopek še poteka. Vse osebe so bile pregledane zaradi sumov prenosljivih bolezni, ki pa se do sedaj niso potrdili.

Policisti so na kraju odvzeli prostost 42-letnemu vozniku, državljanu Bosne in Hercegovine, zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države in povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo. Zaradi nesreče je bila avtocesta v smeri Primorske zaprta do 6.30, zaradi česar so nastajali daljši zastoji.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
policijski inšpektor