Že 20. Anin sejem v Višnji Gori

V starem mestnem jedru Višnje Gore bo v času od petka, 28. julija, do vključno nedelje, 30. julija, potekal tradicionalni, že 20. Anin sejem, ki poteka v čast goda svete Ane, zaščitnice in zavetnice cerkve, ki stoji na najvišji točki starega dela Višnje Gore.

Polžje dirke in »grešni« kozel

Za obiskovalce bo pripravljenih veliko kulturnih in zabavnih prireditev, med drugim tudi polžje dirke, otroci pa bodo lahko izvršili dosojeno kazen za »grešnega kozla«.

Petek

Petkovo dogajanje se bo pričelo z odprtjem razstave fotografij priznanega in za svoje delo večkrat nagrajenega fotografa in nekdanjega meščana, Jake Bregarja. V kulturnem programu bo sodeloval trio Po3ca.

Sobota

V soboto bo po sveti maši, ki se bo začela ob 19. uri, najprej koncert mešanega pevskega zbora Zagradec, nato se bodo na Mestnem trgu predstavili plesalci Folklorne skupine Tine Rožanc, sledila bo zanimiva gledališka predstava Kozlovske sodbe v Višnji Gori v izvedbi KD Sv. Mihaela z Grosupljega.

Nedelja

V nedeljo bo po prvi maši mestni klicar naznanil začetek Aninega sejma. Na prireditvenem prostoru se bodo predstavili jezdeci na konjih, vozovi s konjsko vprego in starodobna vozila. Na stojnicah bodo obiskovalcem ponudili predstavitveno gradivo o celoviti turistični ponudbi Višnje Gore in njene okolice. Seznanili pa se bodo lahko še  z drugimi znamenitostmi občine. Možen bo ogled razstave v Mestni hiši in mestne cerkve svete Ane. V tem času bodo Višnjo Goro obiskale tudi žužemberške pevke, člani TD Škofljica pa bodo prikazali predelavo lanu. Svoje delo bodo predstavili tudi člani Čebelarskega društva Stična, na sejmu pa bo mogoče prisluhniti tudi zvokom čisto prave lajne.

Organizatorji sicer pripravljajo še vrsto drugih zanimivih presenečenj in dogodkov, zato bo letošnji Anin sejem zagotovo zanimiv.

Janez Stibrič