Zdravniško pomoč sta zaradi vdihovanje dima potrebovala  tudi policist in policistka

Danes nekaj po polnoči je zagorelo v enem izmed stanovanj v stanovanjskem bloku na Beblerjeve trgu v Ljubljani.

Požar se je hitro širil in tako  zajel višji nadstropji stanovanjskega bloka. Nekaj po 2. uri je po zahtevni intervenciji gasilcem  požar uspelo pogasiti.

Zaradi požara je bilo evakuiranih 93  stanovalcev. Tri osebe so v požaru utrpele poškodbe, in sicer gre v enem primeru za hude telesne poškodbe (opekline), v dveh primerih pa lažje telesne poškodbe (vdihovanje dima).

Zdravniško pomoč sta zaradi vdihovanje dima potrebovala tudi policist in policistka, ki sta bila med prvimi na kraju požara in izvajala evakuacijo stanovalcev. Policista sta bila po pregledu v KC Ljubljana izpuščena domov.

Evakuacijo so poleg policistov izvajali gasilci, reševalci in tudi stanovalci, nedvomno so vsi pri tem tvegali svoja življenja. Zato velja na tem mestu pohvala vsem, ki so v dani situaciji, naredili vse potrebno in še več, da posledice požara niso bile še hujše.

O dogodku so bili obveščeni tudi predstavniki civilne zaščite, ki so na kraju  poskrbeli za oskrbo stanovalcev (odeje, voda) in avtobus, kot trenutno zatočišče za stanovalce in morebiten prevoz za potrebe nadaljnje nastanitve.

O požaru je bil obveščen požarni inšpektor.

Po tem, ko so se prostori  stanovanjskega bloka prezračili in ni bilo več nevarnosti ponovnega vžiga, so se stanovalci vrnili v svoja stanovanja, razen nekaterih stanovanj v 6. in 7 nadstropju, ki so bila zaradi požara poškodovana (stanovalci so si sami organizirali nastanitev).

Omenjeni nadstropji so policisti zavarovali do jutra, ko se je začela kriminalistična preiskava, kjer se bodo ugotavljali vzrok in okoliščine dogodka.

Maja Ciperle Adlešič
Predstavnica PU Ljubljana za odnose z javnostmi

Novo – dopolnjeno

Kriminalisti Policijske uprave Ljubljana so včeraj preko dneva opravili ogled kraja požara stanovanjskega bloka v Ljubljani. O dogodku sta bila obveščena preiskovalna sodnica in tožilec.

Po do sedaj zbranem,  je bil center požara na enem izmed balkonov v 6. nadstroplju, sam vzrok za požar pa še ni znan.

V požaru sta  pogoreli dve stanovanji, balkon tretjega in del ostrešja bloka. Materialna škoda po nestrokovni oceni znaša za več 100.000 evrov.

Kot smo že obveščali  je zaradi posledic požara pomoč v KC Ljubljana iskalo 5 oseb. Ena oseba je utrpela hude poškodbe (njegovo življenje je ogroženo), 4 osebe pa so pomoč iskale zaradi vdihavanja ogljikovega monoksida. Slednji  so  že izpuščeni iz zdravniške oskrbe.

MO Ljubljana je  do sedaj poskrbela za nastanitev 5-tih oseb, in sicer v dveh hotelih, išče pa se tudi rešitve za njihove daljše začasne nastanitve.

Policisti v zvezi požara nadaljujejo z zbiranjem obvestil v smeri podanih sumov kaznivega dejanja Povzročitve splošne nevarnosti.