ČRNA KRONIKA Policijske postaje DOMŽALE

OD 16. 10. 2017 DO 22. 10. 2017 – izbor

16. 10. 2017
VOŽNJA OSEBNEGA AVTOMOBILA POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti  Policijske postaje Domžale so imeli v Srednjih Jaršah v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo v postopku ugotovljeno, da osebni  avtomobil  vozi  pod vplivom  alkohola (0,49 mg/l). Zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa je bilo vozniku začasno odvzeto njegovo vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

Voznik  prepovedi  policistov ni upošteval, saj je z vožnjo postopku nadaljeval. Policisti so ga ponovno ustavili v Zgornjih Jaršah. Zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa je bil vozniku  na  podlagi 23. člena navedenega zakona njegov osebni avtomobil zasežen in s pogodbeno avtovleko odpeljan v hrambo. Med postopkom je voznik zmerjal in žalil policiste (pod vplivom alkohola), zaradi česar mu je bil zaradi kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in miru izdan plačilni nalog, prav tako pa bodo policisti  zoper voznika zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

19. 10. 2017
ZASEG VOZILA V IHANU
Policisti  PP  Domžale  so  imeli v Ihanu v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo ugotovljeno, da vozi osebni avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozniku  je bilo vozilo na podlagi  23.člena Zakona o pravilih cestnega prometa zaseženo in s pogodbeno avtovleko odpeljano  v  hrambo (v shrambo). Zoper voznika bodo policisti na pristojno sodišče podali obdolžilni predlog.

SPET ZASEG
Policisti  PP  Domžale  so  imeli  v  Domžalah  v postopku voznika kolesa z motorjem,  za katerega je bilo ugotovljeno, da le tega vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozniku je bilo kolo z motorjem na podlagi 23. člena Zakona  o  pravilih  cestnega  prometa  zaseženo in s pogodbeno avtovleko odpeljano v (s)hrambo.

Fotografija je simbolična.

Zoper  voznika  bodo  policisti na pristojno sodišče podali obdolžilni predlog.

20. 10. 2017
TATVINA GRADBENEGA MATERIALA V PRESERJAH PRI RADOMLJAH
Policisti  PP  Domžale  so bili obveščeni o tatvini gradbenega materiala na gradbišču  v  Preserjah  pri  Radomljah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z gradbišča pri OŠ Preserje pri Radomljah odtujil oz. ukradel šest kurilne  plasti mase in 64 kg lepila za kartonske lamele.

Denar je sveta vladar, predvsem pa sveta kriminala!

S svojim kriminalnim oz. kaznivim dejanjem je podjetje oškodovano za 1000 evrov. Policisti še vedno nadaljujejo z zbiranjem obvestil. (Do kdaj? op. ur.)

TATVINA KOLESA V DOMŽALAH
Policisti  PP  Domžale  so  bili  obveščeni  o  tatvini  kolesa v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na parkirišču trgovine Tuš (previdno tam, kolesarji!)Domžalah odtujil tam parkirano odklenjeno, kolo, znamke Pony, neznanih in številk  okvirja, sive-rdeče barve, z opisanim je lastnika oškodoval za 90 evrov.

Fotografija je simbolična.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

ZASEG VOZILA V RAFOLČAH
Policisti  PP  Domžale  so  imeli  v  Rafolčah  v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo ugotovljeno, da vozi osebni avtomobil brez veljavnega vozniškega  dovoljenja.

Fotografija je zgolj simbolična.

Vozniku  je bilo vozilo na podlagi 23.člena Zakona o pravilih cestnega prometa zaseženo in s pogodbeno avtovleko odpeljano v hrambo. Zoper voznika bodo policisti na pristojno sodišče podali obdolžilni predlog.

Dejan Košir
komandir policijske postaje Domžale
višji policijski inšpektor II