V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.635 klicev. Med 644 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 157 prometnih nesreč, 76 kršitev javnega reda in miru ter 85 kaznivih dejanj.

V 129 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 22 nesrečah so bili udeleženci lažje in v 5 nesrečah hudo telesno poškodovani. V prometni nesreči na območju PU Maribor je ena oseba izgubila življenje. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 9 voznikom zasegli vozilo.

Ob 8.43 je na cesti Litija–Zagorje pri odcepu za Polšnik, občina Litij, padel motorist. Posredovali so gasilci PGD Litija, ki so zavarovali kraj dogodka, odstranili motor s cestišča ter nudili pomoč poškodovanem motoristu do prihoda reševalcev NMP.

Ob 11.27 je na AC Postojna–Razdrto, občina Postojna, voznik tovornjaka zaradi počene pnevmatike zapeljal v odbojno ograjo na nasprotno stran avtoceste ter trčil v drugo tovorno vozilo. Posredovali so gasilci PGD Postojna in Razdrto, ki so kraj dogodka zavarovali, z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočine, odklopili akumulatorje ter nudili pomoč drugim službam. V prometni nesreči se je ena oseba poškodovala v osebnem vozilu.

Ob 13.09 sta na cesti v Godoviču pri bencinski črpalki, občina Idrija, trčili osebni vozili. Tri osebe so se lažje poškodovale. Gasilci PGD Idrija so zavarovali kraj nesreče, nudili pomoč reševalcem NMP Idrija, odklopili akumulatorja, nevtralizirali razlite motorne tekočine in očistili cestišče. Tri poškodovane osebe so reševalci odpeljali v SB Šempeter in UKC Ljubljana.

Ob 14.04 so na cesti v kraju Mele, občina Gornja Radgona, trčila tri osebna vozila. Posredovali so gasilci PGD Gornja Radgona, ki so zavarovali kraj dogodka, počistili iztekle motorne tekočine ter nudili pomoč policiji in vlečni službi. Poškodovanih v nesreči ni bilo.

Ob 14.05 sta bila v kraju Pečica, občina Šmarje pri Jelšah, na regionalni cesti v dolžini okoli enega kilometra razlita nafta in motorno olje. Gasilci PGD Steklarna so nevtralizirali razlite tekočine in očistili cestišče.

Ob 15.29 je v Trpinčevi ulici v Ljubljani osebno vozilo trčilo v ladijski kontejner na dvorišču podjetja. Gasilci GB Ljubljana so lažje poškodovano osebo rešili iz vozila, nudili pomoč reševalcem NMP, odklopili akumulator na vozilu in nevtralizirali iztekle tekočine.

Ob 15.34 je na cesti med Kalom in Neverkami v občini Pivka osebno vozilo zapeljalo z vozišča na bankino in se prevrnilo na streho. Gasilci PGD Postojna in Pivka so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, postavili vozilo na kolesa ter nevtralizirali iztekle motorne tekočine. Lažje poškodovano osebo so reševalci NMP Postojna prepeljali v SB Izola.

Ob 17.33 se je na hitri cesti pri izvozu za Izolo osebno vozilo prevrnilo na streho. Voznica vozila je sama prišla iz vozila. Reševalci NMP so jo prepeljali v SB Izola. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulator.

Ob 19.50 se je se je v naselju Laze pri Dramljah, občina Šentjur, osebno vozilo prevrnilo na bok v obcestni jarek. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, vozilo postavili nazaj na kolesa ter nudili pomoč reševalcem NMP pri prenosu poškodovane osebe do reševalnega vozila.

Ob 20.58 sta v Jelenčah v občini Pesnica trčila osebno vozilo in motorno kolo. Gasilci JZ GB Maribor in PGD Pesnica so zavarovali in razsvetlili kraj, odklopili akumulator, nevtralizirali iztekle motorne tekočine ter pomagali reševalcem NMP Maribor pri oskrbi poškodovane osebe.

Ob 21.39 se je na cesti Ribnica – Kočevje v občini Kočevje osebno vozilo prevračalo in obstalo izven ceste na kolesih. Gasilci PGD Kočevje so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulator, očistili cestišče in pomagali reševalcem NMP. Poškodovani osebi sta bili prepeljani, ena v UKC Ljubljana, druga v ZD Kočevje.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so opravili 55 intervencij na javnem kraju, 21 pa v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 4 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 47 tatvin, 14 vlomov, 9 poškodovanj tuje stvari, 4 povzročitve telesnih poškodb, 4 nasilja v družini, 3 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, 2 grožnji, 1 ponarejanje listin ter 1 ponarejanje denarja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 160 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 143 na območju PU Novo mesto, 9 na območju PU Koper in 8 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ, 55 državljanov Bangladeša, 30 Turčije in 25 Afganistana.

Spletno uredništvo