V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.214 klicev. Med 519 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 119 prometnih nesreč, 54 kršitev javnega reda in miru ter 87 kaznivih dejanj.

 

V 111 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 6 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 2 nesrečah huje telesno poškodovani. Nobena oseba v prometnih nesrečah ni izgubila življenja. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 9 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 1 voznika.

Ob 6.41 se je v Ulici Šantlovih v Novi Gorici osebno vozilo prevrnilo na streho. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so zavarovali kraj dogodka, vozilo obrnili nazaj na kolesa, odklopili akumulator in očistili cestišče. V nesreči je bila poškodovana ena oseba.

Ob 11.02 je na regionalni cesti v naselju Zgornji Boč, občina Selnica ob Dravi, tovorno vozilo zapeljalo s cestišča in se prevrnilo na bok. Gasilci JZ GB Maribor in PGD Radlje ob Dravi so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in nudili pomoč policiji pri usmerjanju prometa.

Ob 14.42 sta v naselju Lovnik, občina Poljčane, trčili tovorni vozili. Gasilci PGD Slovenska Bistrica so zavarovali kraj dogodka, nevtralizirali iztekle tekočine in na gladino potoka namestili lovilna črevesa.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 38 intervencij na javnem kraju, 16 pa v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 5 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 43 tatvin, 14 vlomov, 10 poškodovanj tuje stvari, 6 nasilij v družini, 4 ponarejanja denarja, 3 grožnje, 2 povzročitvi telesnih poškodb, 2 drzni tatvini, 1 ponarejanje listin, 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami ter 1 preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 85 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 53 na območju PU Novo mesto, 31 na območju PU Koper, 1 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Rusije (23), Afganistana (17), Bangladeša (11).

Spletno uredništvo