V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.049 klicev. Med 409 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 57 prometnih nesreč, 43 kršitev javnega reda in miru ter 81 kaznivih dejanj.

 

V 52 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 5 nesrečah pa so bili udeleženci lažje poškodovani.  Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 5 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa niso pridržali nobenega voznika.

Ob 2.04 je na avtocesti na viaduktu Ivanje Selo med Logatcem in Uncem, občina Cerknica, zagorelo osebno vbozilo. Gasilci PGD Cerknica, Rakek in Dolnji Logatec so pogasili goreče vozilo in plastično ograjo, ki je padla z viadukta na staro cesto.

Ob 7.53 je na cesti Lenart–Trate, občina Sveta Ana, osebno vozilo zapeljalo s cestišča in pristalo na strehi. Gasilci JZ GB Maribor so zavarovali kraj dogodka in vozilo postavili na kolesa. Poškodovanih ni bilo.

Ob 15.06 je na cesti med Divačo in Senožečami, občina Divača, pred avtocestnim priključkom Senožeče, osebno vozilo zapeljalo s cestišča in se prevrnilo na streho. Gasilci ZGRS Sežana in PGD Senožeče so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator ter nudili pomoč reševalcem NMP Sežana pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe, ki je bila prepeljana v SB Izola.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 28 intervencij na javnem kraju in 15 pa v zasebnih prostorih. 2 kršitelja na območju PU Ljubljana, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 4 osebam na območju PU Ljubljana, PU Celje in PU Kranj izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 28 tatvin, 23 vlomov, 15 poškodovanj tuje stvari, 5 nasilij v družini, 3 povzročitve telesnih poškodb, 3 grožnje, 2 ropa, 1 ponarejanje listin ter 1 preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 96 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 55 na območju PU Novo mesto, 40 na območju PU Koper in 1 na območju PU Maribor. Med njimi smo obravnavali največ državljanov Afganistana (45), Indije (11), Rusije (9).

Spletno uredništvo