V 2. številki Novic iz Moravške doline je na 3. strani objavljena t. i. Županova kolumna, v kateri dr. Milan Balažic, župan Občine Moravče, piše tudi o razrešitvi podžupana Vitomirja Cerarja, vodji svetniške skupine SDS v občinskem svetu.

Takole zapiše: ” Da bi zagotovil stabilno izvajanje naših velikih in tudi manjših razvojnih projektov, sem našim svetnikom ponudil v podpis Sporazum o partnerstvu za razvoj občine Moravče. S tem sporazumom zavračamo staro politiko nepotrebnih delitev in sporov, ki ne služijo učinkovitemu delu za naše občanke in občane. Opredelili smo se za politiko sodelovanja, partnerstva in povezovanja.

Naj mimogrede omenim, da sem prav zato, ker se je izkazal za tipičnega predstavnika stare politike metanja polen pod noge, razrešil podžupana Vitomirja Cerarja.

Globoko namreč verjamem, da so ljudje na strani tistih, ki gradimo, ne pa na strani tistih, ki znajo nenehno samo rušiti in ustvarjati nepotrebne zdrahe.”

Za izjavo smo zaprosili tudi “drugo stran”, Vitomirja Cerarja, vodja svetniške skupine SDS. Takole je zapisal na družbenem omrežju:

“V Županovi kolumni smo lahko prebrali, zakaj me je razrešil. Komaj smo začeli z mandatom in seveda so bila vprašanja in kakšna povsem normalna pobuda. Ne razumem, o kakih polenih je govora. Kar se pa tiče predstavnikov stare politike, pa lahko povem, da se s politiko ukvarjam samo zadnjih deset let, in še to le na lokalnem nivoju, za razliko od gospoda župana, tako da mi “stara politika” niti ni znana.
Kot zanimivost naj povem, da sem bil razrešen le pičlih nekaj minut po tem, ko sem oz. smo dali glasove ZA rebalans proračuna in Deklaracijo o čisti Moravški dolini.

Seveda pa ne podlegam raznim županovim pritiskom. Moja vizija Moravč ostaja enaka.”

Morda pa tiči pravo jabolko spora v tej svetnikovi pobudi za referendum … Na dan volitev v Evropski parlament … Bliža se 26. maj 2019!

B. O.