Letošnji Teden Karitas bo potekal od ponedeljka, 27. novembra, do nedelje, 3. decembra pod geslom »Kje sem doma?«.

Geslo Tedna Karitas spodbuja k razmisleku o domu. Kjer je naše srce, tam se počutimo doma. Kjer so ljudje, ki nas imajo radi, tam je naš dom. Toplino doma potrebujejo tudi številne družine v stiski v Sloveniji. Največ, kar jim lahko poklonimo je sprejetost, razumevanje in varnost. In prav na tak način poskušajo sodelavci Karitas graditi dom za družine v stiski. Skupaj s toplino besed pa Karitas lahko pomagajo ranljivim družinam le z darovi.

Sredstva za več kot 20.000 družin v stiski bodo zbirali na dobrodelnem koncertu Klic dobrote, ki bo v sredo, 29. novembra, ob 20.00 v dvorani Golovec v Celju, in tudi na različnih lokalnih dogodkih in manjših koncertih. Tudi letos je veliko družin v težkih preizkušnjah zaradi brezposelnosti, bolezni, hujših nesreč ter prenizkih in nerednih dohodkov.

Potrebujejo našo pomoč. Karitas ljudem v stiski odpira vrata na 457 župnijskih Karitas, kjer se preko celega leta 11.000 prostovoljcev trudi pomagati, podpirati in opogumiti ljudi v stiski.

Na nacionalni ravni bosta v Tednu Karitas potekala dva osrednja dogodka:

Sreda, 29. novembraROMANJE PROSTOVOLJCEV IN SODELAVCEV KARITAS NA SLOMŠKOVO PONIKVO

Pričetek romanja bo ob 11. uri z molitvijo, ob 12. uri sledi maša, ki jo bo daroval predsednik Slovenske karitas nadškof mons. Alojzij Cvikl.

Sreda, 29. novembraDOBRODELNI KONCERT KLIC DOBROTE

Ob 16. uri bo javna generalka, ob 20. uri pa dobrodelni koncert z neposrednim prenosom na 1. programu TV Slovenija, Radiu Slovenija in Radiu Ognjišče. V času koncerta ter ves mesec december bomo zbirali sredstva za pomoč slovenskim družinam v stiski.

Vstopnice za večerni koncert (cena 10 €) so na voljo na Slovenski karitas po tel.: 01/300-59-60 ali e-pošti: [email protected] in na vseh škofijskih Karitas.

Teden Karitas se zaključi z Nedeljo Karitas, in sicer 3. decembra, ko po vseh župnijah potekajo različna praznovanja.

Vir: Družina