Začenja se motoristična sezona

Vir: Pixabay, motor

Pomlad je tu in z njo prihajajo toplejši dnevi, ki pa na ceste, po večmesečnem počitku, privabijo tudi lastnike jeklenih konjičkov, tistih na dveh kolesih. Ob tem previdnost tako motoristov kot voznikov avtomobilov in tovornih vozil ne bo odveč.

 

Počasi  se  začenja  motoristična  sezona.  Vsem  voznikom enoslednih vozil na policiji svetujejo,   naj  bodo  izjemno  previdni,  hitrost  svoje  vožnje  pa  naj prilagodijo razmeram  na cesti!

Vozniki motornih koles in koles z motorjem se  morajo  zavedati,  da je  asfaltna  površina še  hladna in ne omogoča optimalne  oprijemljivosti pnevmatik. Poleg tega so zaradi na vozišču lahko prisotne  tudi  udarne  jame  in  veliko peska od zimskega posipa, vozniške sposobnosti  voznikov  motornih  kolesa  pa  najverjetneje še vedno niso na ravni  lanskih.

Pri  vožnji naj vozniki enoslednih motornih vozil dosledno uporabljajo  zaščitne  čelade, mopedi  in  motorna  kolesa  pa morajo biti tehnično brezhibna   in  registrirana.  Ob ugotovljenih  kršitvah  lahko policisti  izrečejo globo, ob hujših nepravilnosti pa tudi zasežejo motorno vozilo.

Vsem voznikom želimo srečno vožnjo!