Poročamo o novi dobri informaciji za vse uporabnike Zdravstvenega doma Ivančna Gorica. Podpisana je bila gradbena pogodba za prenovo starega dela zdravstvenih prostorov. Pogodbo so podpisali župan Dušan Strnad, direktor ZD Ivančna Gorica Janez Zupančič in komercialni direktor podjetja Lesnina MG oprema d. d. Matija Čepon.

Ob podpisu je župan Dušan Strnad povedal, da je najavljena prenova zdravstvenih prostorov praznik za celotno občino Ivančna Gorica, saj bo po osmih mesecih gradbenih del, dobila sodoben objekt v katerem se bodo dobro počutili tako zaposleni kot uporabniki zdravstvenega doma. Povedal je še, da je ZD Ivančna Gorica zelo uspešna ustanova, ki skrbi za 17.000 ivanških občanov in ker je zdravje vrednota, je tudi dolžnost občine, da skrbi, da imajo tako zdravniki in zaposleni v zdravstvenem domu kot tudi pacienti ustrezne pogoje.

Celoten projekt prenove znaša 1.177.303,95 EUR, od tega bo Občina Ivančna Gorica z uspešno prijavo na razpisu za primarno zdravstvo Ministrstva za zdravje pridobila 638.601,60 EUR nepovratnih sredstev, preostali finančni delež pa bosta krila Občina Ivančna Gorica in Zdravstveni dom Ivančna Gorica. Prenova se bo začela v kratkem, zaključila pa do konca letošnjega leta.

Rekonstrukcijo zdravstvenega doma bo zajemala prenovo prostorov v obsegu 600 m2 za izvajanje splošne in družinske medicine ter zobozdravstvene dejavnosti. Po besedah direktorja ZD Ivančna Gorica Janeza Zupančiča bodo s prenovo pridobili štiri dodatne ordinacije družinske medicine, šest zobozdravstvenih ambulant in štiri referenčne ambulante. Prenova bo zajemala tudi obnovo sanitarij in instalacij.

Dobro sodelovanje med Občino Ivančna Gorica in Zdravstvenim domom Ivančna Gorica se kaže tudi s pogledom v bližnjo prihodnost, saj je v načrtu gradnja prizidka. Vanj bi umestili dodatne programe, kot tudi fizioterapijo, ki trenutno deluje v prostorih srednje šole v šolskem centru.

Zapisal in fotografiral Gašper Stopar, Občina Ivančna Gorica