Danes, okoli 18. ure so bili policisti obveščeni, da je na območju Žal v Ljubljani prišlo do prometne nesreče, kjer je vozilo trčilo v obcestni objekt, transformatorsko postajo. Vozilo je po trku zagorelo in na kraju še vedno posredujejo reševalne ekipe.

Po do sedaj zbranih obvestilih je bil v trčenju v objekt-transformatorsko postajo samoudeležen voznik osebnega vozila. Slednji je na Pokopališki ulici zapeljal čez rondo Žale in nato izven vozišča na zelenico do transformatorske postaje, kjer je trčil v objekt, vozilo pa je zagorelo.

Voznik, ki mu je uspelo zapustiti vozilo, je potreboval zdravniško oskrbo. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC Ljubljana, kjer ostaja na zdravljenju. Na kraju so posredovali gasilci, ki so požar pogasili, ter ostale ekipe, ki odpravljajo posledice dogodka.

Vzrok in okoliščine dogodka še niso v celoti pojasnjene, do njega pa je lahko prišlo tudi zaradi nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja voznika. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Na širšem območju Most in Bežigrada je še vedno motena oskrba z električno energijo, moteno je tudi delovanje semaforjev,  zato še vedno velja opozorilo voznikom in pešcem, naj bodo pri vožnji in hoji po vozišču previdni.

Zaradi trka je prišlo tudi do večjega izpada električne energije. Približno pol ure po nesreči je Elektru uspelo zagotoviti električno energijo za približno 25.000 uporabnikov na območju Centra in Bežigrada, 30.000 odjemalcev pa je pred slabo uro še vedno bilo brez električne energije.

Spletno uredništvo