Vir: https://www.shutterstock.com/de/video/clip-14678887-ho-chi-minh-city---4-december
Na Policijski upravi Ljubljana ugotavljamo, da se večina prometnih nesreč v zadnjem obdobju, ko je na cesti manj prometa, pripeti zaradi neprilagojene hitrosti in neupoštevanja pravil prednosti, v povezavi z vožnjo pod vplivom alkohola.

Stopnja alkoholiziranosti pri povzročiteljih prometnih nesreč ostaja visoka.

Prihajajo tudi lepi pomladni dnevi, ko cesta privabi mnogo motoristov. Vožnja z motorjem v občinah sicer ni prepovedana, vam pa odsvetujemo vožnjo, saj so v primeru nesreče tudi zdravniške ekipe omejene.

Če se odločite za vožnjo z motorjem, bodite odgovorni, previdni, upoštevajte omejitve hitrosti, poskrbite za vidnost ter uporabljajte zaščitno opremo in čelado.

Vsi udeleženci v prometu se moramo zavedati, da cesta ni poligon in da s svojim nespametnim ravnanjem na cesti ogrožamo ne samo druge udeležence v prometu, ampak v tem času neodgovorno ravnamo tudi zaradi povečane možnosti širjenja okužbe z nalezljivimi boleznimi.

Kljub temu, da je promet redkejši, se morajo udeleženci v cestnem prometu ravnati po prometnih predpisih. Policisti opozarjamo, da kljub povečanju izvajanja drugih nalog, urejanje in nadzor cestnega prometa ostaja ena izmed naših prioritet in bomo zoper kršitelje cestnoprometnih predpisov dosledno ukrepali.

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
samostojna policijska inšpektorica I
REPUBLIKA SLOVENIJA
MINISTRSTVO ZA NOTRANJE ZADEVE
Policijska uprava Ljubljana

Vlomi
Na  območju  Šiške je bilo vlomljeno v kokošnjak, od koder so bile odtujene kokoši. Škoda znaša okoli 150 evrov.

Na  območju  Grosuplja  je  bilo  vlomljeno  v  svečomat,  od koder je bilo odtujeno več sveč. Škoda znaša okoli 350 evrov.
Na  območju  Most  je  bilo  vlomljeno v skladišče, od koder je bil odtujen elektro material. Škoda znaša okoli 1000 evrov.