V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.485 klicev. Med 605 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 147 prometnih nesreč, 62 kršitev javnega reda in miru ter 92 kaznivih dejanj.

V 134 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 12 nesrečah so bili udeleženci lažje, v  1 nesreči pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 7 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 1 voznika.

Ob 7.53 sta na cesti pri pokopališču v Ajdovščini trčili osebni vozili. Gasilci GRC Ajdovščina so zavarovali kraj dogodka, na vozilih odklopili akumulatorja, nudili pomoč lažje poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP Ajdovščina in poskrbeli za nevtralizacijo manjše količine razlitih motornih tekočin na vozišču.

Ob 9.11 je na regionalni cesti Vrhnika–Logatec v občini Logatec prišlo do prometne nesreče osebnega vozila, ki se je prevrnilo na streho. Očividci so vozniku pomagali pri izstopu iz vozila. Gasilci PGD Dolnji Logatec so zavarovali kraj dogodka, posuli iztekle motorne tekočine in nudili pomoč policiji. Reševalci NMP Logatec so nudili pomoč vozniku in ga prepeljali v nadaljnjo oskrbo.

Ob 13.44 je v naselju Skorno, občina Šoštanj, osebno vozilo zapeljalo s cestišča in se prevrnilo na streho. Gasilci PGD in PGE Velenje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator ter nudili pomoč reševalcem NMP Velenje in policiji. Eno poškodovano osebo so reševalci NMP na kraju oskrbeli ter prepeljali v SB Celje.

Ob 14.17 je v naselju Ošelj, občina Slovenska Bistrica, osebno vozilo zapeljalo s cestišča in se prevrnilo na bok. Gasilci PGD Slovenska Bistrica so s tehničnim posegom rešili ukleščenega voznika, zavarovali kraj dogodka, preprečili nadaljnjo iztekanje pogonskih goriv in odklopili akumulator. Ponesrečenega voznika so oskrbeli reševalci NMP Slovenska Bistrica.

Ob 20.02 je na cesti Ilirska Bistrica–Dolenje pri Jelšanah, občina Ilirska Bistrica, osebno vozilo zapeljalo s cestišča. Gasilci PGD Ilirska Bistrica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in reševalcem NMP Ilirska Bistrica nudili pomoč pri oskrbi lažje poškodovanega voznika.

Ob 22.36 je na Ljubljanski cesti v Domžalah voznika kolesa z motorjem obšla nenadna slabost, onemogel se je ustavil in obležal ob vozilu. Gasilci CZR Domžale so zavarovali kraj dogodka in skupaj z reševalci NMP Domžale voznika oskrbeli in prenesli do reševalnega vozila.

Ob 23.23 je na Ljubljanski cesti v Dobu, občina Domžale, osebno vozilo trčilo v semafor. Gasilci CZR Domžale so zavarovali kraj dogodka, do prihoda reševalcev NMP Domžale nudili pomoč poškodovani osebi in jo prenesli do reševalnega vozila, odklopili akumulator ter posuli razlite motorne tekočine. Za sanacijo poškodovanega semaforja je poskrbelo podjetje EIS Skočaj.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 38 intervencij na javnem kraju, 24 pa v zasebnih prostorih. Štiri kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali  s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 3 osebam na območju PU Koper, Celje in Maribor izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 48 tatvin, 15 poškodovanj tuje stvari, 13 vlomov, 5 groženj, 3 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, 3 ponarejanja denarja, 2 povzročitvi telesnih poškodb, 2 nasilji v družini ter 1 rop.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 119 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 106 na območju PU Novo mesto, 12 na območju PU Koper, 1 na območju PU Celje. Med njimi so obravnavali največ državljanov Maroka (35), Rusije (17) in Turčije (13).

Spletno uredništvo