V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.170 klicev. Med 497 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 108 prometnih nesreč, 67 kršitev javnega reda in miru ter 71 kaznivih dejanj.

 

V 101 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 7 nesrečah so bili udeleženci lažje poškodovani. V nobeni nesreči ni bilo težje poškodovanih udeležencev, nobena oseba ni izgubila življenja. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 8 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 2 voznika.

Ob 9.45 je na cesti Javorje–Stari vrh, občina Gorenja vas-Poljane, osebno vozilo zdrsnilo s cestišča. Gasilci PGD Škofja Loka so vozilo potegnili nazaj na cesto.

Ob 10.52 sta na Grajzerjevi ulici v Ljubljani trčila osebno vozilo in traktor. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, eno vozilo odstranili z železniških tirov, do prihoda reševalcev NMP oskrbeli poškodovano osebo, nevtralizirali razlite motorne tekočine in odklopili akumulator.

Ob 11.39 je v naselju Pristava, občina Ljutomer, osebno vozilo zdrsnilo s cestišča v jarek. Gasilci PGD Ljutomer so osebo s tehničnim posegom rešili iz vozila, nudili pomoč reševalcem NMP Ljutomer pri prenosu poškodovanca in odklopili akumulator. Reševalci so poškodovana osebo prepeljali v SB Murska Sobota.

Ob 12.13 so na Cesti proletarskih brigad v Mariboru trčila tri osebna vozila. Gasilci JZ GB Maribor so zavarovali kraj dogodka ter nudili pomoč reševalcem NMP Maribor pri oskrbi dveh poškodovanih oseb. Reševalci so ju prepeljali v UKC Maribor.

Ob 15.26 je nad naseljem Ambrož pod Krvavcem, občina Cerklje na Gorenjskem, vozilo zdrsnilo s cestišča in se pri tem prevrnilo. Gasilci GARS Kranj so zavarovali kraj dogodka in s pomočjo vitla in avtodvigala vozilo postavili nazaj na cestišče, odklopili akumulator ter sanirali razlite motorne tekočine. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Ob 17.21 se je na regionalni cesti Trenta–Bovec, pri naselju Soča, občina Bovec, pripetila prometna nesreča, v kateri je bilo udeleženo osebno vozilo. Gasilci PGD Bovec so zavarovali kraj dogodka, urejali promet, odklopili akumulator in nevtralizirali razlite motorne tekočine. Poškodovanih oseb ni bilo.

Ob 18.32 sta na regionalni cesti Selo–Nova Gorica, pri naselju Osek, občina Nova Gorica, trčili osebni vozili. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so zavarovali kraj dogodka, do prihoda policije usmerjali promet, odklopili akumulatorja in nevtralizirali iztekle motorne tekočine. Poškodovanih oseb ni bilo.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 50 intervencij na javnem kraju, 17 pa v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 3 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 37 tatvin, 13 vlomov, 7 poškodovanj tuje stvari, 5 povzročitev telesne poškodbe, 4 nasilja v družini, 3 grožnje ter 2 drzni tatvini.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 33 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 20 na območju PU Novo mesto, 13 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Burundija (9), Kube (5), Bolivije (4).

Spletno uredništvo