V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.306 klicev. Med 555 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 114 prometnih nesreč, 41 kršitev javnega reda in miru ter 89 kaznivih dejanj.

 

V 101 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 10 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 2 nesrečah huje telesno poškodovani, v 1 prometni nesreči pa je izgubila življenje vsaj ena oseba. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so petim voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa niso pridržali nobenega voznika.

15. 2. 2023 ob 6. 22 se je na pomurski avtocesti zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. 60 letni državljan Madžarske je vozil tovorno vozilo s priklopnikom iz Mariborai proti Murski Soboti. Ker je bilo vozilo v okvari je vozil z nizko hitrostjo po voznem pasu in se ni izločil na prvem odstavnem prostoru. V tem trenutku je za njim pripeljal 36 letni voznik tovornega vozila in trčil v zadnji del priklopnika. Zaradi hudih poškodb je 36 letni voznik umrl na kraju nesreče.

Ob 10.18 je na cesti Novo mesto–Metlika, pri kraju Jugorje pri Metliki, občina Metlika, voznik z osebnim vozilom zapeljal s ceste in se prevrnil. Voznik se je pri tem lažje poškodoval. Na kraju so ga oskrbeli reševalci NMP ZD Metlika. Gasilci PGD Črnomelj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, pomagali policistom in posuli razlite motorne tekočine z vpojnim sredstvom.

Ob 10.55 je na Šentiljski cesti v Mariboru osebno vozilo zapeljalo s cestišča in trčilo v odbojno ograjo in ograjo gradbišča. Gasilci GB Maribor so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, ter pomagali reševalcem pri oskrbi in prenosu ponesrečenega voznika. Voznika so z reševalnim vozilom prepeljali v UKC Maribor.

Ob 12.44 sta v križišču v Ajdovščini trčila osebno vozilo in kombi. Ena oseba se je poškodovala. Gasilci GRC Ajdovščina so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih in nudili pomoč reševalcem.

Ob 16.11 je na regionalni cesti Velike Lašče–Mala Slevica pri odcepu za Medvedjek, občina Velike Lašče, voznik z osebnim vozilom zapeljal s cestišča na brežino in se prevrnil na bok. Poškodovan voznik se je sam rešil iz vozila. Gasilci PGD Ribnica so mu nudili pomoč do prihoda reševalcev, odklopili akumulator na vozilu in preprečili iztekanje motornih tekočin.

Ob 14.42 je na cesti med Spodnjim Logom in Litijo, občina Litija, voznik z osebnim vozilom zapeljal s ceste. Vozilo je ostalo med drevesi, v njem pa ujeta sopotnica. Voznik se je rešil sam, sopotnico pa so iz vozila rešili gasilci PGD Litija, ki so še zavarovali kraj nesreče, vozilo stabilizirali, povlekli na cesto in odklopili baterijo. Reševalci NMP Litija so poskrbeli za poškodovani osebi.

Ob 17.50 je na Cesti svobode v Brežicah prišlo to trka dveh osebnih vozil. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka, odklopili bateriji in z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine. Reševalci NMP Brežice so dve osebi pregledali na kraju, hospitalizacija pa ni bila potrebna.

Ob 18.38 je v naselju Urh, občina Slovenska Bistrica, osebno vozilo zapeljalo s cestišča in pri tem zagorelo. Gasilci PGD Tinje in Zgornja Bistrica so požar na vozilu in preventivno podrli tri drevesa zaradi morebitnega širjenja požara. Reševalci NMP Slovenska Bistrica so poškodovanega voznika prepeljali v UKC Maribor.

Ob 22.41 je v Polju, občina Vodice, voznik z osebnim vozilom zapeljal s cestišča in trčil v stanovanjsko stavbo. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj nesreče, s tehničnim posegom odprli zaklenjeno vozilo, odklopili akumulator, z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine in preventivno pregledali okolico.

Ob 23.34 je v naselju Ledinek, občina Sveta Ana, osebno vozilo zapeljalo s cestišča in se prevrnilo na streho. Gasilci JZ GB Maribor in PGD Gornja Radgona so zavarovali kraj dogodka, dvema osebama nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP in jim nudili pomoč pri prenosu poškodovanih osebo do reševalnega vozila.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 30 intervencij na javnem kraju, 11 pa v zasebnih prostorih. 3 kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 1 osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 42 tatvin, 16 vlomov, 14 poškodovanj tuje stvari, 7 ponarejanj denarja, 5 povzročitev telesne poškodbe, 3 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, 1 drzno tatvino ter 1 nasilje v družini.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 67 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 48 na območju PU Novo mesto, 19 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Kube (17), Rusije (14), Afganistana (12).

 

Spletno uredništvo