Vodja EPP o razmerah na RTV: Ne bomo tolerirali dvojnih standardov

Člani politične skupine Evropske ljudske stranke (EPP) v Evropskem parlamentu se v teh dneh sestajajo v Splitu, kjer so v ospredju pogovorov priprave na evropske volitve junija 2024. Govorili so tudi o razmerah na RTV Slovenija, pri čemer je vodja EPP Manfred Weber komisarko Vero Jourovo pozval k takojšnjemu ukrepanju.

Današnje razprave evroposlancev, med katerimi so vsi štirje slovenski člani Romana Tomc, Milan Zver (oba SDS), Franc Bogovič (SLS) in Ljudmila Novak (NSi), bodo med drugim namenjene pripravam na volilno leto 2024 in oblikovanju programa za prihodnje zakonodajno obdobje. Govorili bodo o kmetijstvu, inovacijah, delovnih mestih in infrastrukturi, pa tudi o spremembah evropskega volilnega telesa.

Na pobudo evropske poslanke Tomc pa so danes razpravljali tudi o dogajanju na RTV Slovenija, kjer je v zadnjih dneh prišlo do več sprememb na voditeljskih in uredniških mestih informativnega programa.

“V demokraciji je pluralnost medijev moč, ne pa grožnja. Odpuščanje novinarjev, urednikov in direktorjev na slovenski nacionalni Radioteleviziji Slovenija čez noč je skrb vzbujajoče. Evropsko komisarko Vero Jourovo pozivamo k takojšnjemu ukrepanju. Ne bomo tolerirali dvojnih standardov,” je na družbenem omrežju X zapisal Weber.