Črna kronika Policijske postaje Domžale

29. 10. 2018

POSKUS VLOMA V AVTOMOBIL V ZALOGU POD SVETO TROJICO

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o poskusu vloma v avtomobil v Zalogu pod Sveto Trojico. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod poskušal odpreti voznikova vrata, kar pa mu ni uspelo in je s kraja odšel. Z dejanjem je povzročil za okoli 1.000 evrov materialne škode.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

POSKUS VLOMA V STANOVANJE V DOMŽALAH

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o poskusu vloma v stanovanje v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod poskušal odpreti vhodna vrata v stanovanje, kar pa mu ni uspelo in je s kraja odšel. Z dejanjem je povzročil za okoli 1.000 evrov materialne škode.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je mož dlje časa nad svojo ženo izvajal psihično nasilje. V skladu z določili 60. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije so policisti možu izrekli ukrep prepovedi
približevanja ženi. S strani preiskovalne sodnice okrožnega sodišča v Ljubljani je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja s strani policistov potrjen in podaljšan še za 15 dni.

Zoper storilca bo podana KO na pristojno sodišče.

30. 10. 2018

TATVINA KOLESA V RADOMLJAH

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini kolesa v Radomljah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz parkirišča v Radomljah odtujil črno moško kolo znamke KTM, tip MTB MPEAK DEORE 29, številk okvirja AZB201416, ter kolesarsko čelado. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 450 EUR.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

TATVINA OSEBNEGA AVTOMOBILA V DOMŽALAH

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini osebnega avtomobila v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz parkirišča v Domžalah odtujil tam parkiran, zaklenjen, osebni avtomobil znamke Renault Scenic, sive barve in z navedenim dejanjem lastnico oškodoval za okoli 19.000 EUR.

Policisti z zbiranjem obvestil.

POSKUS VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V PRELOGU

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Prelogu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod odprl balkonska vrata stanovanjske hiše, in tako prišel v notranjost, katero je pregledal, vendar iz notranjosti ni ničesar odtujil. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 150
EUR.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

VLOM V TRGOVINO V IHANU

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v trgovino v Ihanu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod odprl stranska vhodna vrata trgovine in na navedeni način prišel v njeno notranjost, kjer je razbil steklo vrat na pisarni, ki jo je pregledal, nato pa iiz notranjosti odtujil sef z denarjem. Z opisanim dejanjem
je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 15.000 EUR.

Policisti v nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

NASILJE V DRUŽINI
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je bivši mož dlje časa nad svojo ženo izvajal psihično nasilje.

Zoper storilca bo podana KO na pristojno sodišče.

31. 10. 2018

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V RADOMLJAH

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Radomljah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod odprl vhodna vrata in tako prišel v notranjost, kjer je pregledal prostore, vendar iz notranjosti ni ničesar odnesel. Z dejanjem je povzročil za okoli 500 evrov materialne škode.

Policisti v  nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V RADOMLJAH

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Radomljah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na neugotovljen način prišel v notranjost, kjer je pregledal prostore in izvršil tatvino gotovine ter več kosov različne zlatnine. Z dejanjem je lastnico oškodoval za okoli 15.000 evrov.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

VLOM V AVTOMOBIL V LOKI PRI MENGŠU

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v avtomobil v Loki pri Mengšu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem razbil steklo na sovoznikovih vratih ter tako prišel v notranjost, vendar iz notranjosti ni ničesar odnesel. Z dejanjem je povzročil za okoli 200 evrov materialne škode.

Policisti  nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

ZASEG PREPOVEDANE DROGE V DOMŽALAH

Policisti PP Domžale so imeli v Domžalah v postopku kršitelja, ki so mu zasegli manjšo količino prepovedane droge. Pri prekrškovnem organu policijske postaje Domžale bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA

Policisti PP Domžale so imeli v Dobu v postopku voznika osebnega avtomobila, ki je vozil neregistriran avtomobil pod vplivom alkohola (0,83 mg/l). Na kraju mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, ki ga bodo z obdolžilnim predlogom poslano na pristojno sodišče.

1. 11. 2018

VLOM V GOSTINSKI LOKAL V ŠENTVIDU PRI LUKOVICI

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v gostinski lokal v Šentvidu pri Lukovici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod odprl vhodna vrata lokala in tako prišel v notranjost od koder je odtujil sef z denarjem in več steklenic različne alkoholne pijače. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika
oškodoval za okoli 1500 EUR.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO NA VIRU

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na Viru. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod odprl vrata terase ter tako prišel v notranjost, kjer je pregledal prostore in nato vlomil še v vzidan sef in iz njega izvršil tatvino gotovine, iz drugih prostorov pa več kosov različne zlatnine. Z dejanjem je
lastnika oškodoval za okoli 11.000 evrov.

Policisti  nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

2. 11. 2018

POSKUS VLOMA V OSEBNO VOZILO V DOMŽALAH

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o poskusu vloma v osebno vozilo, ki je bilo parkirano na parkirišču nakupovalnega centra Tuš, na naslovu Domžale, Mestni trg 1. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod poskušal odpreti sprednja vrata vozila, kar pa mu ni uspelo in je dejanje ostalo pri poskusu. Z dejanjem je
povzročil za okoli 100 evrov materialne škode.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

VLOM V SLAŠČIČARNO V DOMŽALAH

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v slaščičarno v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod odprl okno slaščičarne in  tako prišel v notranjost, iz katere je odtujil manjšo vsoto gotovine – napitnino.

Policisti so pri opravljenem ogledu kraja kaznivega dejanja zavarovali več sledi in  nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

3. 11. 2018

VLOM V AVTOMOBIL V DOMŽALAH

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v avtomobil v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem razbil steklo na sovoznikovih vratih. Iz notranjosti je ukradel torbico z dokumenti in gotovino. Z dejanjem je povzročil za okoli 2.100 EUR materialne škode.

Policisti  nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO NA PŠATI

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na Pšati. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod odprl balkonska vrata terase in tako prišel v notranjost, kjer je pregledal prostore in izvršil tatvino gotovine in nekaj predmetov. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 5.500 EUR.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V KRTINI

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Krtini. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod odprl vrata terase in prišel v notranjost, kjer je pregledal prostore in izvršil tatvino gotovine in zlatnino. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 12.000 EUR.

Policisti  nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

4. 11. 2018

TATVINA DENARNICE Z DOKUMENTI V LUKOVICI

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini denarnice v Lukovici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec utemeljeno osumljen storitve kaznivega dejanja Tatvine po 204/I. členu Kazenskega zakonika (KZ-1), ker je 4.11.2018 na počivališču Lukovica z umivalnika toaletnega prostora vzel oškodovanki denarnico z vsebino. Z opisanim dejanjem je neznani
storilec oškodoval oškodovanko za okoli 450 EUR.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Vir: Policijska postaja Domžale