Črna kronika Policijske postaje Domžale in Kamnik

24. 9. 2018

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V GORIČICI PRI IHANU

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Goričici pri Ihanu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod odprl pritlično okno garaže stanovanjske hiše in tako prišel v njeno notranjost, ki jo je pregledal in iz notranjosti odtujil dva zlata prstana in 1.200 EUR gotovine. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnico oškodoval za okoli 2.000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

VLOM V SKLADIŠČE

Na Korenovi cesti v Kamniku je neznani storilec najprej z razpršilom onemogočil varnostno kamero na skladišču, nato pa preščipnil ograjo in iz odprtega skladišča odtujil 3 kolute bakra. Policisti bodo zbrali obvestila in na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

TATVINA DENARNICE

Na Policijsko postajo Kamnik se je zglasila oškodovanka in povedala, da so ji v Kamniku iz odklenjenega vozila odtujili denarnico z vsebino in jo oškodovali za okoli 800 evrov. Policisti bodo zbrali obvestila in na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

ZASEG KOLESA Z MOTORJEM V MORAVČAH

Policisti PP Domžale so v Moravčah imeli v postopku voznika mopeda, kateri je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avto vleko odpeljano v hrambo. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

25. 9. 2018

VLOM V OSEBNI AVTOMOBIL V RODICI

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil v Rodici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec skozi voznikova vrata vlomil v parkiran osebni avtomobil iz notranjosti, ki ga je nato odtujil denarnico z vsebino. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 600 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

PROMETNA NESREČA NA MENGEŠKEM POLJU

Policisti so na Mengeškem polju obravnavali prometno nesrečo, do katere je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti voznice v križišču. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog po Zakonu o pravilih cestnega prometa.

TATVINA KOLESA V ŠMARCI

V naselju Šmarca je v noči na 25. 9. 2018 neznani storilec odtujil gorsko kolo znamke Scott, Radslide MX30, ki je bilo parkirano pri stanovanjski hiši. Policisti bodo zbrali obvestila in na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

26. 9. 2018

ROP BENCINSKEGA SERVISA V DOMŽALAH, PRIJET STORILEC, PRIDRŽANJE IN ODREJEN PRIPOR

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o ropu bencinskega servisa v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec vstopil v prodajalno bencinskega servisa. Z nožem in pištolo v rokah je neznani storilec od uslužbenk bencinskega servisa zahteval denar. Po izročitvi denarja s strani ene od uslužbenk je neznani storilec peš pobegnil s kraja, nato pa je bil s strani patrulje izsleden med begom z osebnim avtomobilom. Ugotovljeno je bilo, da gre za tujega državljana, kateremu so policisti na podlagi 157/II ZKP odvzeli prostost in odredili pridržanje, mu zasegli oblačila, denar in osebni avtomobil. Na podlagi odredbe so nato policisti opravili hišno preiskavo in preiskavo zaseženega vozila. Po postopku je bil tuji državljan s kazensko ovadbo priveden na sodišče, kjer je bil po zaslišanju zoper njega odrejen pripor.

POSKUS VLOMA V VOZILO V IZOLI

Na policijsko postajo se je zglasil oškodovanec in prijavil poskus vloma v vozilo v Izoli. Ugotovljeno, da je neznani storilec poskušal vlomiti skozi prednja vrata vozila, vendar v notranjost ni prišel. Sledi odstop kazenske ovadbe na pristojno policijsko postajo.

VLOM V ARABSKO RESTAVRACIJO

Obravnavali smo vlom v Arabsko restavracijo v Kamniku. Neznani storilec je v noči na 26. 9. 2018 pristopil do vhodnih vrat lokala in s primernim orodjem na vzvod vlomil ter vstopil v notranjost lokala, kjer je iz registrske blagajne odtujil denarnico. Po zaključku preiskave sledi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

VLOM V PODJETJE V DOMŽALAH

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v podjetje v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec pristopil do prodajnega pulta podjetja, ki je v sklopu trgovskega centra, ki je bil v tistem času že odprt. Neznani storilec je s primernim orodjem na vzvod odprl dvokrilna vrata omare prodajnega pulta, iz katerega je nato odtujil 13 mobilnih telefonov in štiri tablične računalnike. Z opisanim dejanjem je neznani storilec podjetje oškodoval za približno 3.845 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

27. 9. 2018

TATVINA GORIVA IN REZERVOARJA TOVORNEGA VOZILA NA POČIVALIŠČU V LUKOVICI

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini goriva iz rezervoarja tovornega vozila na počivališču v Lukovici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na počivališču v Lukovici pristopil do tam parkiranega tovornega vozila. Na rezervoarju tovornega vozila je neznani storilec odprl pokrov rezervoarja in iz njega odtujil okoli 750 litrov goriva. Z opisanim dejanjem je neznani storilec tuje podjetje, ki je lastnik tovornega vozila, oškodoval za okoli 983 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

PROMETNA NESREČA V NASELJU PODSTUDENEC

V naselju Podstudenec se je pripetila prometna nesreča, do katere je prišlo zaradi vožnje tovornega vozila preko sredinske črte. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po Zakonu o pravilih cestnega prometa.

TATVINA GORIVA NA BENCINSKEM SERVISU V LUKOVICI, IZSLEDEN STORILEC

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini goriva na bencinskem servisu v Lukovici. Ugotovljeno je bilo, da je voznik tovornega vozila, na katerem je imel nameščeni odtujeni reg. tablici na bencinskem servisu v rezervoar vozila natočil za 78,76 EUR goriva in po točenju brez plačila računa za natočeno gorivo s kraja odpeljal. Med kontrolo terena so policisti v Šentvidu pri Lukovici imeli v postopku voznika zgoraj navedenega, neregistriranega in s prometa odjavljenega tovornega vozila, ki ga je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola (0,87 mg/l). Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avto vleko odpeljano v hrambo. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče. V postopku so policisti ugotovili še, da je voznik na tovornem vozilu imel nameščeni reg. tablici, ki sta bili beleženi kot odtujeni. Omenjeni reg. tablici so policisti vozniku zasegli in jih bodo poslali na pristojno upravno enoto. V zvezi zasega odtujenih reg. tablic in tatvine goriva policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo in bodo po zbranih obvestilih zoper voznika podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

28. 9. 2018

TATVINA KOLESA V DOMŽALAH

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini kolesa v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz odprtega nadstreška v Domžalah odtujil moško gorsko kolo znamke Focus, tip Raven Rokie, črne barve, številk okvirja MATM0042607. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 350 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

TATVINA KOLESA V DOMŽALAH

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini kolesa v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec dne 27. 9. 2018 v času od 20. do 24. ure v Domžalah odtujil kolo znamke Giant tempt, neznanih številk okvirja. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnico oškodoval za okoli 400 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

28. 9. 2018

ZASEG MOTORNEGA VOZILA V KRTINI

Policisti PP Domžale so v Krtini imeli v postopku voznika osebnega vozila, ki ga je vozil v času ukrepa. Zaradi navedenega je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avto vleko odpeljano v hrambo. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI

Policisti so imeli v Kamniku v postopku osebo, ki so ji na podlagi 52.člena ZNPPol in proti Potrdilu o zasegu predmetov zasegli samozapiralno vrečko z neznano zeleno posušeno snovjo, rastlinskega izvora. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden postopek o prekršku.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO NA KLANCU

Neznani storilec je v večernem času vlomil skozi kletno okno in pregledal stanovanjsko hišo na Klancu. Iz predalnikov je odtujil več kosov zlatnine. Po zaključku preiskave sledi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

POŠKODOVANJE VOZILA V PRESEREJH PRI RADOMLJAH

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o poškodovanju vozila v Preserjah pri Radomljah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v času od 27. 9. 2018 pa do 28. 9. 2018 med 16. in 10. uro z neznanim trdim predmetom porisal vrata prtljažnika osebnega avtomobila znamke Ford Focus. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 200 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

29. 9. 2018

ZAČASNA ODVZEMA VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti PP Domžale so imeli v Prevojah pri Šentvidu v postopku voznika osebnega avtomobila, ki ga je vozil pod vplivom alkohola (0,84 mg/l). Na kraju mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, ki mu bo z obdolžilnim predlogom poslano na pristojno sodišče.

Policisti PP Domžale so imeli v Domžalah v postopku voznika osebnega avtomobila, ki ga je vozil pod vplivom alkohola (0,58 mg/l). Na kraju mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, ki mu bo z obdolžilnim predlogom poslano na pristojno sodišče.

PROMETNA NESREČA V PODGORJU

Policisti so v naselju Podgorje obravnavali prometno nesrečo, do katere je prišlo zaradi nepravilnega premika z vozilom. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po Zakonu o pravilih cestnega prometa.

GLASNA GLASBA NA DUPLICI

S strani občana iz Šmarce smo bili obveščeni o glasni glasbi na tenis igriščih in sicer so pripravili zabavo ob zaključku sezone in poslušali glasno glasbo in s tem motili nočni mir in počitek. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

30. 9. 2018

TATVINA HAHRBTNIKA V DOMŽALAH

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini nahrbtnika v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec dne 30. 9. 2018 med 13.30 in 14.15 uro v bližini naslova Domžale, Bistriška cesta 19, odtujil nahrbtnik oranžne barve z vsebino. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 400 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

ALKOHOLIZIRAN VOZNIK

V Kamniku smo imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0.74 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

TATVINA DENARJA IZ STANOVANJSKE HIŠE V DOMŽALAH

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini denarja iz odklenjene stanovanjske hiše v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v času od 28. 9. 2018 do 30. 9. 2018 med 15. in 7. uro iz odklenjene stanovanjske hiše oziroma iz kuhinje odtujil oškodovanki denar. Z opisanim dejanjem je neznani storilec oškodoval oškodovanko za 300 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Vira: Policijska postaja Domžale in Kamnik