Tragična nesreča v Ljubljani. 23-letni kolesar je po trku z vlakom na kraju nesreče umrl

Na Upravi RS za zaščito in reševanje so zapisali, da je “ob 14.56 v ulici Gmajnice v Ljubljani vlak na prehodu zbil kolesarja, ki je zapeljal mimo spuščenih zapornic in na kraju nesreče preminul. Gasilci GB Ljubljana so nudili pomoč drugim službam.”

O dogodku nas je obvestila tudi policija, ki je bila okrog 15 ure obveščena o dogodku na železniški progi med Dolgim mostom in Brezovico, kjer je vlak trčil v kolesarja.

Po podatkih je kolesar pripeljal po ulici Gmajnice iz smeri Tržaške ceste do varovanega nivojskega prehoda čez železniško progo. Tam so bile spuščene  zapornice in delujoč svetlobni in zvočni signal. Kolesar je kljub  temu  zapeljal  je  mimo spuščenih zapornic, preko prehoda ceste čez dvotirno  železniško  progo  v  trenutku,  ko  je  iz smeri Ljubljane proti Vrhniki pripeljal potniški vlak, ki je trčil v kolesarja.

23-letni  kolesar  se  je  v nesreči tako hudo telesno poškodoval, da je na kraju  nesreče umrl. Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil  o  vseh  okoliščinah prometne nesreče. O ugotovitvah bo obveščeno pristojno  tožilstvo. Zaradi ogleda in odpravljanja posledic nesreče je bil železniški promet na tem delu ustavljen do 17.30.

 

Spletno uredništvo