Včeraj  so  bili kamniški policisti obveščeni o vozniku, ki je nezanesljivo vozil  po Kamniku. Vozilo  so  izsledili  v   križišču, kjer se je voznik ustavil  in  za volanom zaspal.

Včeraj so kamniške policiste obvestili o vozilu in vozniku v njem, ki je nevarno vijugal po cesti, vozil izjemno počasi in na koncu za volanom zaspal. Odrejen mu je bil preizkus z alkotestom, ki je  pokazal  rezultat  1,53  mg/l alkohola v izdihanem zraku.

Alkohol vozniku odvzame razsodnost in motorične sposobnosti

Alkohol najprej oslabi sposobnost normalnega miselnega presojanja. Voznik je tako prepričan, da vozi bolje kot dejansko, temu pa sledijo slabša sposobnost zaznavanja, napačne ocene razdalj, počasne reakcije, motnje pri ravnotežju, zožen zorni kot itd. V prometu to konkretno pomeni izzivanje nevarnosti: prepočasna ali prehitra vožnja, težje obvladovanje ali spremljanje smeri vožnje, nevklopljeni smerni kazalci, ustavljanje pri zeleni luči, vožnja v rdečo luč itd.

 

Policisti so prekrškarju odvzeli vozniško  dovoljenje,  zoper  njega  pa  sledi obdolžilni predlog na pristojno  okrajno  sodišče. Globa za tovrsten prekršek znaša 1200 evrov in 18 kazenskih točk.

 

Spletno uredništvo