Gre za še en zdrs, za nepozornost ali morda za ravnodušnost? Objava na uradni spletni strani Državnega zbora republike Slovenije je vsekakor sramota. 

 

Danes, ko Slovenija praznuje dan samostojnosti in enotnosti, na dan, ko so pred natanko 32. leti objavili rezultate plebiscita, se je na uradni spletni strani Državnega zbora republike Slovenije, v znak današnjega državnega praznika pojavila objava, ki je sramota tako za Slovenijo, kot tudi za ustanovo samo.

Vir: Posnetek zaslona spletne strani DZ

Posnetek zaslona smo namenoma naredili skupaj s koledarjem, da ne pride do zanikanja objave.

Plebiscit, ki bi moral biti ponos vsakega Slovenca in Slovenke, v prvi vrsti pa vsakega politika in političarke, ki predstavljajo državljane, se je zgodil 23. decembra leta 1990. Njegovi rezultati pa so bili razglašeni na današnji dan istega leta. Letos je torej 32. obletnica plebiscita in ne 30 kot so to zapisali na spletni strani.

Kdo nas torej predstavlja? Ljudje, ki jim je vseeno za našo zgodovino, za dneve, ki so pomembni za nas kot samostojno državo? Je res nekaterim tako vseeno kaj se napiše in objavi na uradnih straneh državnih ustanov? Toliko vprašanj se poraja ob taki objavi.

Seveda vemo zgodovino slovenskega parlamenta, kakor tudi to, da se je prvo mandatno obdobje Državnega zbora začelo 23. 12. 1992 s prvo konstitutivno sejo, ko se je mandat iztekel Skupščini republike Slovenije. A v ta namen je na spletni strani zgoraj oznaka za 30 let Državnega zbora.

Le kaj na to objavo poreče prva dama državnega zbora Urška Klakočar Zupančič? Morda bi namesto populističnih nastopov v javnosti morala biti bolj pozorna na delo v ustanovi, ki jo vodi.

 

Spletno uredništvo