Več kot 650 razstavljavcev na spomladanskem kmetijsko – obrtnem sejmu v Komendi

V Komendi se je včeraj začel 23. Spomladanski kmetijsko-obrtni sejem v organizaciji Konjeniškega kluba.
Sejem, ki je poznan po številnih razstavljavcih in v treh dneh z med 70 do 80 tisoč obiskovalci, je odprl minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, skupaj z županom občine Komenda Stanislavom Poglajnom in predsednikom Konjeniškega kluba ter častnim občanom Občine Komenda Lojzetom Lahom.
Po ogledu Poslovne cone se je opoldne v prireditvenem šotoru  začel program z godbo in mažoretkami Komenda, pevci Klape Stari trg iz Lukovice in folkloristi Društva upokojencev Komenda.

Sejem z več kot 650 razstavljavci je predstavil predsednik Lojze Lah, o Komendi in pomembnosti sejma pa so spregovorili župan Stanislav Poglajen, direktorica direktorata za kmetijstvo MKGP Tadeja Kvas Majer ter predsednik Kmetijsko gozdarske zbornice Cvetko Zupančič. Minister Počivalšek pa je pred odprtjem sejma poudaril, kako pomembna sta razvoj kmetijstva za doma pridelano hrano in kmečki turizem za gospodarstvo.
Po tem, ko je skupaj z županom občine in predsednikom Konjeniškega kluba odprl sejem, se je minister precej časa zadržal na ogledu sejma in ob pogovorih z razstavljavci. V oceni sejma pa je po ogledu čestital predsedniku Lahu in članom-organizatorjem v Konjeniškem klubu za izredno dobro organiziran sejem. Presenečen nad velikostjo in sejemsko ponudbo številnih razstavljavcev je rekel, da bo v Komendo na sejmu tudi v prihodnje, morda že jeseni, še prišel.
Med gosti ob odprtju 23. sejma v Komendi pa so bili tudi minister za zunanje zadeve Karl Erjavec, poslanka državnega zbora Julijana Bizjak Mlakar in delegaciji iz Sremske Mitrovice ter občine IRIG.
Tekst in foto: A. Žalar

 

Podčrtano

Sicer ne vem, zakaj je avtor tega prispevka “izpustil” še enega, dva in celo  tri “visoke” obiske … Najbrž samo on to ve. Pa morda (najbrž) še kdo!

 

O. U.