V zadnjih 24 urah so na interventni številki policije 113 sprejeli 1465 klicev. Med 626 interventnimi dogodki so med drugim obravnavali 132 prometnih nesreč, 60 kršitev javnega reda in miru ter 73 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 110 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 21 z lahko in 1 s hudo telesno poškodbo. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali 1 voznico osebnega avtomobila na območju Policijske uprave Ljubljana. Prav tako so zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov zasegli 10 vozil.

Ob 0.45 se je na lokalni cesti v naselju Spodnje Vodale, občina Sevnica, osebno vozilo trčilo v drevo. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, z vpojnimi sredstvi nevtralizirali iztekle motorne tekočine in nudili pomoč reševalcem NMP Sevnica, ki so voznika ustrezno oskrbeli in prepeljali v UC Novo mesto.

Ob 3.44 je na hitri cesti med razcepom Nanos in Vipavo, okoli kilometer pred počivališčem Mlake, osebno vozilo trčilo v košuto. Gasilca GRC Ajdovščina sta zavarovala kraj dogodka, poškodovanih ni bilo.

Ob 5.22 se je na cesti pri naselju Topolc, občina Ilirska Bistrica, zgodila prometna nezgoda, v kateri je bilo udeleženo eno osebno vozilo. Gasilci PGD Ilirska Bistrica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nevtralizirali razlite tekočine in nudili pomoč reševalcem NMP Ilirska Bistrica pri oskrbi poškodovane osebe.

Ob 8.03 sta na Kolodvorski cesti v Kopru trčila osebno in motorno vozilo. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi poškodovane osebe. Poškodovanega motorista je ekipa NMP prepeljala v SB Izola.

Ob 10.24 ja v naselju Spodnji Boč, občina Selnica ob Dravi, voznik izgubil oblast nad štirikolesnikom in se pri tem poškodoval. Gasilci JZ GB Maribor so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator ter vozilo izvlekli na varno mesto.

Ob 12.53 sta pri naselju Dolenje Karteljevo, občina Novo mesto, trčili osebni vozili. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, poškodovanega voznika rešili iz vozila, pomagali reševalcem pri prenosu poškodovane osebe do reševalnega vozila in odstranili vozili s ceste. Reševalci ZD Novo mesto so poškodovanega prepeljali v SB Novo mesto.

Ob 14.21 sta na regionalni cesti Sevnica–Radeče v naselju Vrhovo, občina Radeče, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Sevnica in PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nevtralizirali razlite motorne tekočine, nudili prvo pomoč dvema poškodovanima osebama do prihoda reševalcev ter pomagali pri prenosu do reševalnega vozila. Reševalci NMP so dve poškodovani osebi prepeljali v SB Celje.

Ob 18.06 je na cesti Ratež—Dolenje Mokro Polje, občina Novo mesto, padel motorist. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj dogodka ter pomagali reševalcem pri oskrbi in prenosu poškodovanega do reševalnega vozila. Reševalci NMP so ga na kraju oskrbeli in prepeljali v SB Novo mesto.

Ob 20.17 se je na makadamski cesti pri naselju Begunje pri Cerknici, občina Cerknica, pri padcu z motornim kolesom poškodoval motorist. Gasilci PGD Cerknica in prvi posredovalci AED Cerknica so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, poškodovancu nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP ter jim nudili pomoč pri nadaljnji oskrbi in prenosu do reševalnega vozila. Reševalci NMP Cerknica so poškodovanca oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 46 intervencij na javnem kraju in 14 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali 2 kršitelja na območju Policijskih uprav Ljubljana in Novo mesto. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so izrekli ukrep prepovedi približevanja 3 osebam na območju Policijskih uprav Maribor, Celje in Koper.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 40 tatvin, 13 vlomov, 9 poškodovanj tuje stvari, 4 nasilja v družini, 3 povzročitve telesnih poškodb, 2 grožnji, 1 rop in 1 kaznivo dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami.

7. 6. 2023 med 14. in 24. uro je bilo v Mariboru ukradeno tovorno vozilo znamke Citroen jumper, bele barve, letnik 2018, registrskih oznak LJ 74-DNI.

7. 6. 2023 je bila v Škofji Loki prijavljena tatvina osebnega avtomobila Renault clio grandtour, letnik 2020, kovinske temno rdeče barve, z registrsko KR LL-751.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 143 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško, in sicer 128 na območju PU Novo mesto, 9 na območju PU Celje in 6 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Bangladeša (45), Pakistana (22) in Rusije (22).

 

Spletno uredništvo