V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1401 klicev. Med 577 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 88 prometnih nesreč, 78 kršitev javnega reda in miru ter 88 kaznivih dejanj.

 

V 78 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v devetih nesrečah so bili udeleženci lažje, v eni nesreči pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so sedmim voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali tri voznike.

Ob 11.34 sta na regionalni cesti Črnomelj–Črmošnjice pri naselju Lokve, občina Črnomelj, trčila motorno kolo in osebno vozilo. Gasilci PGD Črnomelj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in pomagali reševalcem NMP Črnomelj pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe, ki je bila prepeljana v SB Novo mesto.

Ob 14.25 sta na avtocesti Trojane–Blagovica, občina Lukovica, trčili osebni vozili. Gasilci CZR Domžale in ACB Vransko so zavarovali kraj dogodka, nevtralizirali razlite motorne tekočine, odklopili akumulatorja in vozili premaknili na odstavni pas. Na kraju so bile pristojne službe.

Ob 17.43 sta v naselju Lahovče, občina Cerklje na Gorenjskem, trčili osebni vozili. Gasilci GARS Kranj so prometno in požarno zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nevtralizirali iztekle motorne tekočine ter nudili razsvetljavo kraja dogodka. V nesreči sta se dve osebi poškodovali, oskrbeli so ju reševalci NMP Kranj.

Ob 19.33 sta v ulici Stari trg v Velenju trčili osebni vozili. Gasilci PGE in PGD Velenje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nudili pomoč poškodovanima osebama do prihoda reševalcev NMP Velenje, nevtralizirali iztekle motorne tekočine ter očistili cestišče.

Ob 22.25 je v naselju Krajna, občina Tišina, osebno vozilo trčilo v most. Gasilci PGD Murska Sobota so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulator, ter nudili pomoč reševalcem NMP. Eno poškodovano osebo so reševalci NMP Murska Sobota prepeljali v SB Murska Sobota.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 56 intervencij na javnem kraju in 22 v zasebnih prostorih. Štiri kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so trem osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 42 tatvin, 19 poškodovanj tuje stvari, 14 vlomov, 4 nasilja v družini, 3 povzročitve telesnih poškodb, 2 grožnji in 1 ponarejanje listin, drzno tatvino, kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami ter ponarejanje denarja.

V zadnjih 24 urah so bile obravnavane 104 osebe zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško, in sicer 65 na območju PU Novo mesto, 38 na območju PU Koper in 1 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Kube (18), Afganistana (16) in Rusije (13).

 

Spletno uredništvo