V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.347 klicev. Med 519 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 146 prometnih nesreč, 44 kršitev javnega reda in miru ter 76 kaznivih dejanj.

V 128 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 17 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 5 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa  pridržali 1 voznika.

Ob 7.11 sta na Seidlovi cesti v Novem mestu trčila osebno in kombinirano vozilo. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, odstranili vozili z vozišča in nudili pomoč policistom. Reševalci NMP so poškodovano voznico oskrbeli in prepeljali v SB Novo mesto.

Ob 10.08 je na Dobrunjski cesti v Ljubljani osebno vozilo zapeljalo s cestišča in trčilo v betonski steber dvoriščnih vrat. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in vozilo potegnili na cestišče. Poškodovano osebo so oskrbeli reševalci NMP Ljubljana.

Ob 12.48 sta na primorski avtocesti med priključkom Unec in počivališčem Lom, občina Logatec, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Dolnji Logatec in PGD Cerknica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator ter nudili pomoč reševalcem NMP Logatec pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe do reševalnega vozila. Dve poškodovani osebi so reševalci prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 12.59 sta pri naselju Pokoše, občina Slovenska Bistrica, zaradi ovire na cestišču v naletu trčili osebni vozili. Gasilci JZ Gb Maribor in PGD Slovenska Bistrica so zavarovali kraj in odklopili akumulatorja. Reševalci NMP so poškodovani osebi oskrbeli in prepeljali v UKC Maribor.

Ob 15.00 se je hitri cesti H2 skozi Maribor na izvozu Maribor – vzhod v prometni nesreči osebnega vozila poškodovala ena oseba. Gasilci JZ GB Maribor so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator ter pomagali osebi izstopiti iz vozila in jo predali reševalcem NMP Maribor.

Ob 15.29 sta v Dolenji vasi pri Artičah, občina Brežice, trčili osebni vozili. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator ter nudili pomoč reševalcem NMP Krško pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe. Slednji so jo prepeljali v UC Brežice.

Ob 15.40 sta na Čopovi cesti v Celju trčili osebni vozili. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nevtralizirali razlite motorne tekočine ter s tehničnim posegom omogočili dostop reševalcem NMP Celje do poškodovane osebe. Slednji so dve poškodovani osebi prepeljali v SB Celje.

Ob 17.22 ja na avtocesti v razcepu Kozarje v Ljubljani v smeri Dolenjske osebno vozilo trčilo v prikolico vlačilca. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem pri oskrbi ponesrečenke in prenosu v reševalno vozilo.

Ob 18.58 je na avtocesti Logatec–Vrhnika kombinirano vozilo trčilo v odbojno ograjo. Gasilci PGD Dolnji Logatec in Stara Vrhnika so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem pri oskrbi ponesrečene osebe, s tehničnim posegom pomagali nepoškodovani invalidni osebi iz vozila in jo premestili v nadomestno vozilo.

Ob 19.59 se je v naselju Podgrad, občina Ilirska Bistrica, osebno vozilo zaletelo v obcestni zid. Gasilci PGD Ilirska Bistrica in Podgrad so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulator ter nudili pomoč reševalcem NMP Ilirska Bistrica pri oskrbi lažje poškodovane voznice.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 27 intervencij na javnem kraju, 17 pa v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala  s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 2 osebama na območju PU Maribor izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 32 tatvin, 15 vlomov, 10 poškodovanj tuje stvari, 7 groženj, 4 ponarejanja denarja, 4 nasilja v družini, 1 povzročitev telesne poškodbe, 1 ponarejanje listin, 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami ter 1 preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 121 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 109 na območju PU Novo mesto, 10 na območju PU Koper, 2 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Maroka (34), Kuba (28) in Rusije (14).

Spletno uredništvo