V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.667 klicev. Med 659 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 138 prometnih nesreč, 89 kršitev javnega reda in miru ter 83 kaznivih dejanj.

V 121 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 16 nesrečah so bili udeleženci lažje in  v  1 huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 9 voznikom zasegli vozilo. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali 5 voznikov.

Ob 7.59 sta na Kranjski cesti v Kamniku trčila osebno vozilo in motocikel. Gasilci PGD Kamnik so zavarovali kraj dogodka ter nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi poškodovanega motorista, slednji pa so ga prepeljali v nadaljnjo oskrbo.

Ob 11.56 se je v bližini Bovca zaradi tehnične okvare med vožnjo odpela prikolica tovornega vozila in zapeljala v jarek. Gasilci PGD Bovec so pregledali prikolico zaradi morebitnega izteka motornih tekočin, sanirali cestišče in nudili pomoč policiji.

Ob 13.49 sta na cesti med Planino in Uncem, občina Cerknica, trčila avtobus in osebno vozilo. Gasilci PGD Cerknica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nevtralizirali razlite motorne tekočine in nudili pomoč reševalcem NMP Cerknica. Ti so poškodovano osebo oskrbeli in prepeljali v ljubljanski klinični center.

Ob 14.35 je na cesti Dobliče–Stari trg ob Kolpi, občina Črnomelj, voznica z osebnim vozilom zapeljala s ceste in se prevrnila na bok. Gasilci PGD Črnomelj so zavarovali kraj, odklopili akumulator, nevtralizirali iztekle motorne tekočine, pomagali avtovleki pri izvleku in nalaganju vozila ter reševalcem NMP ZD Črnomelj pri oskrbi voznice. Reševalci so voznico pregledali in prepeljali v SB Novo mesto.

Ob 15.50 se je v bližini kraja Volarje, občina Tolmin, pri padcu z motociklom poškodoval motorist. Gasilci PGD Tolmin so sanirali cestišče, usmerjali promet ter pomagali reševalcem NMP Tolmin pri oskrbi poškodovanca, ki ga je helikopter Slovenske vojske odpeljal v ljubljanski klinični center.

Ob 16.23 je na cesti Muljava–Ivančna Gorica, občina Ivančna Gorica, osebno vozilo zapeljalo s ceste v obcestni jarek. Gasilci PGD Stična so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč delavcem avtovleke pri nalaganju vozila in reševalcem NMP pri oskrbi poškodovane osebe. Slednji so jo odpeljali v nadaljnjo oskrbo.

Ob 16.24 uri je v naselju Lešje, občina Vojnik, vozilo zapeljalo s cestišča in trčilo v drevo. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, razžagali vejevje in sprostili pot do ponesrečenca ter nudili pomoč reševalcem NMP pri prenosu poškodovanca do reševalnega vozila. Reševalci so ga odpeljali v SB Celje.

Ob 23.15 je na križišču Ižanske ceste in Sulčje ulice v Ljubljani osebno vozilo trčilo v drog javne razsvetljave. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulator. Dežurna delavca podjetja Javne razsvetljave in Elektra Ljubljana sta odklopila drog javne razsvetljave iz omrežja in ga odstranila z vozišča.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 70 intervencij na javnem kraju, 19 pa v zasebnih prostorih. Deset kršiteljev, ki so kljub opozorilu nadaljevali  s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 2 osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 34 tatvin, po 14 vlomov in poškodovanj tuje stvari, 6 povzročitev telesne poškodbe, po 4 grožnje in kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, po 3 ponarejanja listin in ponarejanja denarja ter 1 preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V noči na 19. 5. 2023 je bil v Kranju ukraden osebni avtomobil znamke Renault captur, modre barve, reg. št. KRPD-064, letnik 2019.

V zadnjih 24 urah so zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško obravnavali 119 tujcev, 97 na območju PU Novo mesto, 21 na območju PU Koper in 1 na območju PU Maribor. Med obravnavanimi je bilo največ državljanov Afganistana in Pakistana (po 19) ter Nepala (18).

 

Uredništvo