V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.455 klicev. Med 562 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 107 prometnih nesreč, 52 kršitev javnega reda in miru, ter 93 kaznivih dejanj.

V 96 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 8 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 3 nesrečah pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 8 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa  pridržali 3 voznike.

Ob 8.21 sta v naselju Zgornji Hotič, občina Litija, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Litija so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na poškodovanih vozilih, posuli razlite motorne tekočine in očistili vozišče.

Ob 11.11 se je na Svetčevi poti v Kamniku na železniškem prehodu pri padcu s kolesom poškodoval kolesar. Gasilci PGD Kamnik so nudili prvo pomoč poškodovanemu do prihoda reševalcev NMP Kamnik. Na kraju je bila prisotna tudi policija.

Ob 14.06 sta na cesti Tišina – Murska Sobota v občini Tišina trčila osebno in tovorno vozilo. Gasilci PGD Murska Sobota so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom rešili voznika iz osebnega vozila, iz tovornega vozila prečrpali okoli 300 litrov goriva in okoli 800 litrov derivata oljne ogrščice, osvetljevali kraj dogodka in nevtralizirali razlite motorne tekočine. Pripadniki CZ Tišina so z bagrom odstranili kontaminirano zemljino. Reševalci NMP Murska Sobota so poškodovana voznika prepeljali v SB Murska Sobota. O nesreči so bile obveščene vse pristojne službe.

Ob 13.59 se je v naselju Goričica, občina Šentjur, občan poškodoval z motornim prekopalnikom. Gasilci PGE Celje so nudili pomoč reševalcem NMP. Kljub hitremu posredovanju gasilcev in reševalcev NMP je oseba zaradi hudih poškodb umrla na kraju.

Ob 15.51 se je na cesti Predgrad–Jelen Dol, občina Kočevje, pri padcu z motorjem poškodoval motorist. Gasilci PGD Kočevje so zavarovali kraj dogodka, poškodovancu nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP in preprečili nadaljnje iztekanje tekočin iz motorja. Poškodovanega motorista je v UKC Ljubljana prepeljal helikopter SV skupaj z dežurno ekip HNMP na Brniku.

Ob 16.35 se je na cesti Miklavž–Rogoza na Samovi ulici v naselju Rogoza, občina Hoče–Slivnica, osebno vozilo prevrnilo na bok. Gasilci JZ GB Maribor so zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulator. V nesreči je bila poškodovana ena oseba.

Ob 16.44 je na Partizanski cesti v Velenju pri delovnem procesu viličar poškodoval delavca. Gasilci PGE Velenje so poškodovancu nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP.

Ob 18.30 se je v naselju Pameče, občina Slovenj Gradec, pri sečnji dreves v gozdu poškodoval občan. Gasilci PGD Slovenj Gradec so odmaknili drevo z noge in nato poškodovanca prenesli do reševalnega vozila.

Zaradi kršitve javnega reda in miru smo opravili 45 intervencij na javnem kraju, 7 pa v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 2 osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 42 tatvin, 19 poškodovanj tuje stvari, 16 vlomov, 5 ponarejanj denarja, 4 povzročitve telesnih poškodb, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, 2 nasilji v družini, 2 grožnji, ter 1 rop.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 106 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 80 na območju PU Novo mesto, 22 na območju PU Koper, 2 na območju PU Ljubljana in 2 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Maroka (26), Rusije (18) in Nepala (11).

 

Spletno uredništvo