V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.318 klicev. Med 531 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 124 prometnih nesreč, 44 kršitev javnega reda in miru, ter 85 kaznivih dejanj.

V 117 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 7 nesrečah pa so bili udeleženci lažje poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 6 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 1 voznika.

Ob 6.44 je na ljubljanski obvoznici, izvoz Rudnik, osebno vozilo trčilo v tovorno vozilo in pristalo na brežini prevrnjeno na streho. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, vozilo postavili na kolesa, odklopili akumulator in nevtralizirali iztekle motorne tekočine. Poškodovanih ni bilo.

Ob 13.25 sta na cesti Prevalje–Šentanel v naselju Breznica, občina Prevalje, trčili osebni vozili. Gasilci KGZ Ravne na Koroškem so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nevtralizirali iztekle motorne tekočine ter nudili pomoč pri odstranitvi vozil s cestišča. Poškodovanih ni bilo.

Ob 20.26 sta na Osojnikovi cesti na Ptuju trčili osebni vozili. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nudili pomoč ponesrečencu do prihoda reševalcev NMP, usmerjali promet ter počistili iztekle motorne tekočine. Poškodovana oseba je bila prepeljana v SB Ptuj.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 31 intervencij na javnem kraju, 13 pa v zasebnih prostorih. Enega kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 2 osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 36 tatvin, 19 vlomov, 13 poškodovanj tuje stvari, 5 povzročitev telesne poškodbe, 3 grožnje, 2 ropa, 2 drzni tatvini, 2 ponarejanji denarja, 2 nasilji v družini, ter 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 132 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 101 na območju PU Novo mesto in 31 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Sirije (34), Rusije (20) in Iraka (14).

 

Spletno uredništvo