Črna kronika Policijske postaje Kamnik

1. 1.  2018

PROMETNA NESREČA S POBEGOM

Policisti so na Šutni obravnavali prometno nesrečo zaradi nepravilnega premika z vozilom in pobegom povzročitelja s kraja nesreče. Sledi zbiranje obvestil v zvezi izsleditve povzročitelja in ustrezen ukrep po zakonu v cestnem prometu.

NESPORAZUM ZARADI NEPRAVILNO PARKIRANEGA VOZILA

Patrulja je bila poslana v Domžale, kjer je prišlo do nesporazuma zaradi nepravilno parkiranega vozila pred hišo, nakar je eden od udeležencev zapeljal po zelenici prijavitelja, kar ga je seveda zelo »zmotilo«. Lastnici nepravilno parkiranega vozila pa je bil izdano opozorilo po Zakonu v cestnem prometu.

2. 1. 2018

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI

Policisti so imeli v Kamniku v postopku osebo, ki so ji zasegli samozapiralno vrečko z neznano rjavo-zeleno posušeno snovjo,  za  katero obstaja utemeljen sum, da gre snov, ki je po Zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami, prepovedana. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden postopek o prekršku.

NEZAVAROVAN PES NA MLAKI

Obveščeni smo bili o nezavarovanem psu na Mlaki pri Komendi. Ugotovljeno je bilo, da se je prijaviteljica sprehajala po naselju, ko je vaški pes napadel njenega psa, ki ga je imela na povodcu, in ga poškodoval. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, zoper lastnika psa pa sledi ustrezen ukrep po Zakonu o zaščiti živali.

 3. 1. 2018

ALKOHOLIZIRANA VOZNICA

V okolici Kamnika so policisti imeli v postopku voznico osebnega avtomobila, ki je kazala očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar ji je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti.

Fotografija je zgolj simbolična.

Ta je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznica 1,07 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Na kraju ji je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče Kamnik.

 

4. 1. 2018

PROMETNA NESREČA NA PEROVEM

Na Perovem so policisti obravnavali prometno nesrečo z udeležbo treh vozil, do katere je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti povzročiteljice, ki je trčila v dva stoječa avtomobila. Povzročiteljici je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

 5. 1.2018

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI

V Kamniku smo eni osebi zasegli vršiček neznano zeleno-rjave posušene snovi, za  katero obstaja utemeljen sum, da gre snov, ki je po Zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami, prepovedana. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden postopek o prekršku.

 6. 1. 2018

POSKUS VLOMA  V PICERIJO

Policisti so obravnavali poskus vloma v picerijo v Kamniku. Ugotovljeno, da je neznani storilec pristopil do okna picerije in z dvema večjima kamnoma razbil steklo ter vstopil v notranjost.

Fotografija je zgolj simbolična.

Za točilnim pultom je pregledal dva predala in omaro, vendar pa ni ničesar odtujil oz. ukradel. (Hm, le zakaj se je premislil???) Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba (Proti komu? Neznanemu storilcu?) na pristojno državno tožilstvo.

Vir: Policijska postaja Kamnik