V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.804 klicev. Med 677 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 140 prometnih nesreč, 82 kršitev javnega reda in miru ter 119 kaznivih dejanj.

 

V 127 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 12 nesrečah so bili udeleženci lažje in v 1 nesreči hudo telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 7 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 1 voznika.

Ob 5.37 sta na cesti za Strugo, občina Novo mesto, trčila osebno in kombinirano vozilo. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja ter pomagali pri oskrbi in prenosu poškodovanih oseb, ki so ju reševalci NMP ZD Novo mesto prepeljali v SB Novo mesto.

Ob 5.41 se je na dolenjski avtocesti med Grosupljem in Višnjo Goro, občina Grosuplje, osebno vozilo zaletelo v odbojno ograjo. Gasilci PGD Grosuplje so zavarovali kraj, odklopili akumulator in nevtralizirali iztekle motorne tekočine. Aktivirani so bili tudi gasilci GB Ljubljana, vendar njihova pomoč ni bila potrebna. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Ob 5.54 je na cesti Novo mesto-Metlika med naseljema Dolnja Težka voda in Koroška vas, občina Novo mesto, osebno vozilo zapeljalo s ceste, se prevrnilo in obstalo na kolesih na travniku. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj, odklopili akumulator ter pomagali reševalcem NMP pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe, slednji pa so jo prepeljali v SB Novo mesto.

Ob 8.17 je na cesti Noršinci pri Ljutomeru–Križevci pri Ljutomeru osebno vozilo zapeljalo s ceste in pristalo v jarku. Gasilci PGD Ljutomer so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nudili pomoč reševalcem NMP Ljutomer in policiji pri usmerjanju prometa. Poškodovano osebo so reševalci NMP Ljutomer odpeljali v nadaljnjo oskrbo.

Ob 9.52 sta v naselju Vogrsko v občini Renče – Vogrsko trčila osebno in kombinirano vozilo. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so zavarovali kraj dogodka in usmerjali promet do prihoda policije. Nastala je le materialna škoda.

Ob 15.21 je v Debru, občina Laško, osebno vozilo zapeljalo s cestišča na njivo. Gasilci PGE Celje in PGD Laško so zavarovali kraj dogodka, nevtralizirali razlite motorne tekočine in odklopili akumulator. Reševalci NMP Celje so poškodovano osebo oskrbeli in prepeljali v SB Celje.

Ob 17.20 so pri Zgornjem Logu v občini Litija trčila tri osebna vozila. Gasilci PGD Litija so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom rešili dve osebi iz vozila, odklopili akumulatorje, nevtralizirali iztekle motorne tekočine ter nudili pomoč reševalcem pri oskrbi in prenosu štirih poškodovanih oseb. O dogodku je bila obveščena policija in pristojno cestno podjetje.

Ob 21.56 sta na cesti Slovenj Gradec–Mislinja, v naselju Turiška vas občina Slovenj Gradec, trčili osebni vozili. Poškodovali sta se dve osebi. Gasilci PGD Slovenj Gradec so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, cestišče posuli z vpojnimi sredstvi ter nudili pomoč pri odstranitvi vozil s cestišča. Reševalci ZRC Koroške – enota NMP Slovenj Gradec so poškodovani osebi z reševalnim vozilom prepeljala v SB Slovenj Gradec.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 60 intervencij na javnem kraju, 22 pa v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 9 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 46 tatvin, 23 poškodovanj tuje stvari, 20 vlomov, 8 nasilij v družini, po 6 povzročitev telesne poškodbe in groženj, 3 ponarejanja denarja, po 2 ropa in kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami ter po 1 ponarejanje listin, drzno tatvino in preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 116 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 96 na območju PU Novo mesto in 20 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ, 32 državljanov Bangladeša, 14 Pakistana in 12 Indije.

Spletno uredništvo