Globoko pretreseni in prizadeti so nas s policije obvestili o tragični nesreči, v kateri je življenje izgubil naš 24-letni sodelavec s Policijske postaje Krško. Nesreča s strelnim orožjem se je zgodila danes, v prostorih omenjene policijske postaje.

Ob tem so zapisali:

Vsem policistom, ki so bili v času tragične nesreče na policijski postaji, in policistovim svojcem v teh težkih trenutkih nudimo vso potrebno podporo in psihološko pomoč. Prav tako poteka intenzivna preiskava vseh okoliščin dogodka.

V. d. generalnega direktorja policije mag. Boštjan Lindav in direktor Policijske uprave Novo mesto Janez Ogulin se bosta v kratkem sestala z družino preminulega in ji izrekla iskreno sožalje ter podporo.

Mag. Boštjan Lindav in Janez Ogulin bosta izjavo podala danes, 5. decembra 2022, ob 13.30 pred Policijsko postajo Krško, Cesta krških žrtev 55 v Krškem.

Vršile generalnega direktorja direktorja Policije Boštjan Lindav je ob tragični nesreči pojasnil, da se je Policija zjutraj zavila v črnino, saj so po nesreči okrog 6 ure zjutraj, ob 7.12 izgubili mladega policista na začetku svoje kariere. Pretresen je pojasnil, da so vsi v šoku in dodal: “V življenju sem videl že marsikaj, a tak dogodek te ne more pustiti ravnodušnega. To je šok za vodstvo, Policijo, policiste. Sodelavci tragično preminulega policista so potrti in poskušajo jim pomagati.

Dogodek je zagrešil 21- letni policist, za posledicami tega dogodka pa je umrl njegov najboljši prijatelj, star komaj 25 let. Kaj je šlo narobe, v tem trenutku še ne morejo pojasniti. Oba mlada policista sta opravila usposabljanje kot vsi policisti do sedaj in se z oktobrom zaposlila na PP Krško.

Direktor Policijske uprave Novo mesto Janez Ogulin je povedal, da je bil nekaj pred 6. uro zjutraj obveščen o tragičnem dogodku, ki se je zgodil v garderobi PP Krško. Prišlo je do sprožitve strelnega orožja in eden od policistov je bil hudo ranjen. Sodelavci so mu poskušali pomagati. Na kraj so prišli tudi reševalci in vsi so upali, da se bo srečno končalo. Ob 7.12 pa so prejeli obvestilo, da je sodelavec umrl.

Stopili so v stik s svojci, se z njimi srečali v brežiški bolnišnici in jim ponudili vso pomoč, ki jo potrebujejo, je še pojasnil Ogulin.

Policija globoko sočustvuje s svojci in jim nudi psihološko pomoč, zavedajo pa se, da nobena beseda ne bo obudila mladega življenja.

 

Spletno uredništvo