V središču Kamnika bo zelo ognjeno, zelo vroče!

Pomemben del Pravljičnega Kamnika predstavljajo tudi prireditve v centru mesta. Zato je Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik poskrbel tudi za pestro dogajanje v mestnem središču.

Prejšnji teden so navdušili Čarostrelci – festival ognjenih skulptur in Snežna Kraljica, predstava na Malem gradu, prihodnji teden pa se pestro ognjeno dogajanje nadaljuje z dvema ognjenima predstavama.

V sredo, 26. decembra, bo ob 20. uri v parku Evropa predstava Pilenai v produkciji KD Priden Možic. Gre za predstavitev legende o litovski trdnjavi, zadnjem oporišču poganstva. Predstava je prepojena z ognjem in je pravi spektakel uličnega teatra.

V četrtek, 27. decembra, pa bo ob prav tako ob 20. uri in prav tako v parku Evropa predstava Šola za zmaje v produkciji Cirkuške skupine Čupakabra. Gre za ognjeno predstavo, ki obiskovalce popelje pod Zmajevsko goro, z malo sreče pa lahko postanete diplomirani zmaj.

Pri obeh predstavah bodo za varnost poskrbeli gasilci PGD Kamnik. Organizatorji obiskovalce naprošajo, da zaradi varnosti upoštevajo navodila organizatorjev ter gasilcev.

Bliža pa se tudi vrhunec zaključnih prireditev v sklopu Pravljični Kamnik. Konec leta 2018 bo namreč potekal v zvokih popularnih skupin AC/DC, Queen, ABBA in The Beatles.

29. in 30. decembra bodo namreč nastopile tako imenovane tribute, to so posebne glasbene skupine. Organizirano bo tudi fotografiranje z njimi.

Silvestrovali pa boste lahko od 22. ure dalje s skupino Joker.

Zavod za turizem, šport in kulturo je v letošnjem sklopu Pravljični Kamnik pripravil številne prireditve ter tudi subvencioniral prireditve ponudnikov v centru mesta. Pestro dogajanje se je začelo konec novembra z odprtjem brezplačnega drsališča, nato pa nadaljevalo z obiskom sv. Miklavža v centru mesta, prižigom novoletne razsvetljave z muzikalom Pepelka, ognjenim festivalom Čarostrelci, predstavo Snežna kraljica, otroškimi delavnicami in otroškimi predstavami v Pravljični hiški ter sedaj z omenjenimi predstavami.

Za več informacij:

Samo Trtnik
gsm: +386 40 433 628
e-mail: [email protected]