V Slovenija Eco Resortu v Godiču pri Kamniku so čisto po naključju odkrili tri močne energijske točke, ki so jih potrdili tudi radiestezisti.

Te točke so zdaj ustrezno označene, tudi z opisi, za katere zdravstvene tegobe so primerne in s priporočljivim časom za meditiranje na posamezni točki. Veliko so k temu odkritju prispevali večletni obiski Marka Kajbiča iz Domžal, ki si je po hudi bolezni z rednim obiskovanjem tega območja precej okrepil svoje zdravje.

Marko Kajbič je po hudi operaciji pristal na invalidskem vozičku.

Na Kamniškem naj bi bilo nekoč morje, o čemer pričajo najdbe fosilov, na primer morskega konjička, ki so jih našli v Tunjiškem gričevju. Širša kamniška okolica naj bi bila energijsko zelo močna, saj so odkrili kar nekaj krajev, kjer se pojavljajo energijske točke. Že dobri dve desetletji je znan Naravni zdravilni gaj v Tunjicah, dobre energije pa naj bi bile tudi na hribu Štula nasproti tunjiške cerkve sv. Ane. Blagodejne energije so odkrili še v Kamniški Bistrici, pri kapelici v Godiču in pri kapelici na Županjih Njivah, kjer naj bi se pred dobrimi tremi desetletji premikal kip Marije.

Prostor za napajanje z energijo

Marko Kajbič rad prihaja v turistično naselju blizu Godiča, pa ne kar tako po naključju. Gospod Marko, letnik 1951, se je moral pred dobrim desetletjem sprijazniti, da je zbolel za rakom.

»To je pa težka zgodovina,« pove.

»To je bilo pred dvanajstimi leti. Nosil sem zobno protezo in sem moral k svojemu zobozdravniku v Domžale, ki me je poslal na pregled v Ljubljano. Dr. Kanski mi je povedal, da imam karcinom. Jaz takrat sploh nisem vedel, kaj je to. Jaz sem ključavničar, jaz nisem dohtar, in potem so mi povedali, da je to rak. Čez 14 dni sem dobil poziv na operacijo. Hudo je bilo že, ko so mi povedali, da mi bodo izdrli zobe, k sem jih še imel. Odstranili naj bi mi še eno žlezo, pa luknjo naj bi naredili, rekli pa so še, da tudi govoriti ne bom mogel več. Operacija je trajala osem ur in pol. Operiral me je dr. Norčič, a je žal prišlo po skoraj usodne napake. Drugi dan po operaciji sem padel v komo. Meni se je trebuh zagnojil, ker mi je po nesreči črevesje prerezal. Po tem dogodku se je trebušna votlina zastrupila. Naslednji dan spet operacija, samo jaz nisem nič vedel, jaz sem bil v komi.

Ne boste verjeli, jaz sem bil klinično mrtev.«

Marko Kajbič je čudežno preživel, a pristal na invalidskem vozičku. »Potem sem se kar trudil. Žena in domači so me zelo podpirali, jaz pa sem kar ležal. Minilo je poletje, bližala se je jesen. Tako sem si želel, da bi šel lahko malo ven,« še pove. Gnalo ga je naprej, tako da je počasi iz vozička presedlal na kolo. Iz Domžal, kjer živi, se je s kolesom podal v Godič, kjer se je spoznal z lastnikom Slovenija Eco Resorta Matjažem Zormanom iz podjetja Palmieri.

Točke so ustrezno označene.

To je bilo pred tremi leti in še vedno z veseljem prihaja v ta novi turistični biser. »Če me kakšen prijatelj pripelje, drugače pa enkrat na teden kar s kolesom pridem,« pove Kajbič. »Ko sem sem hodil, sem ugotovil, da se z menoj nekaj dogaja. Veliko bolje sem se počutil. To sem povedal tudi Matjažu Zormanu. Podobno je bilo kot na Županjih Njivah, tam, kjer se je premikala Marija v kapelici. To je bilo na eni od treh točk.

Ob Kamniški Bistrici je še en kamen, ki je še hujši. Naj še drugi preizkusijo.«

Zorman pravi, da so opažanja Marka Kajbiča vzeli zelo resno. »Poklicali smo strokovnjake, ki so pregledali celotno območje Slovenija Eco Resorta, še posebno mesta, kjer se po navadi zadržuje gospod Marko. Njihove ugotovitve smo strnili v tri točke, ki smo jih ustrezno opremili in označili,« dodaja lastnik turističnega naselja v Godiču.

V pogovoru z Makom Kajbičem nas zanima, ali lahko opiše občutke na energijskih točkah, kaj se mu zdi, da se je izboljšalo. Ima več moči?

»Kar bolj lahek sem postal,« nam je razložil Kajbič.

»Enostavno lažje hodim. Prej sem imel težave pri hoji, zdaj pa povsem normalno hodim. Poleg tega so mi pred leti zamenjali desni kolk, zdaj pa sploh ne vem, da ga imam. Očitno tole tu v Godiču zares pomaga.«

Marko prisega na energijo dreves.

Kaj pa pri tisti skali ob Kamniški Bistrici? »Da, tik ob Bistrici je ta kamen. Nekateri pravijo, da čutijo mrzlo vodo, jaz pa dam k skali roke, in meni je kar toplo.

Pri skali so močne energije.

Ne vem, ali sanjam ali je to res. Naj ljudje pridejo in naj poizkusijo, toliko vem.«

Marka Kajbiča še vprašamo, kdaj je bil pa nazadnje pri zdravniku. »Nazadnje še nisem bil, predzadnje pa pred tremi ali štirimi leti,« pove Kajbič, ki želi s tem še dodatno poudariti, da se v Godiču nenehno polni s pozitivno energijo.

Pa bo še prihajal v Slovenija Eco Resort? »Če je le vreme, pa če imam kakšnega prijatelja, da me pripelje sem. V Godič prihajam enkrat ali dvakrat tedensko. Če ne gre drugače, pa sedem na kolo in počasi prilezem. Zdaj sem upokojen, otroke imam preskrbljene, imam pet vnukov, vsi stanujejo pri meni, dobro se zastopimo, zato tudi meni privoščijo in me spodbujajo, da se odpravim v Godič.«

Avtor teksta in fotografij: Primož Hieng