V preteklih 48-ih urah kar 24 vlomov!

V preteklih 48. urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 286 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 105 dogodkov, s področja javnega reda in miru 79 dogodkov in s področja prometne varnosti 63 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 14 tatvin, 24 vlomov (v enajstih primerih je ostalo pri poskusu) in 14 primerov poškodovanja tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 17 prometnih nesreč z materialno škodo, nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami, nesrečo, v kateri se je huje poškodoval kolesar in nesrečo, v kateri je umrl voznik traktorja. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli tri vozila.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 19 krat na javnem kraju in 13 krat v zasebnem prostoru. Dve osebi so pridržali.

Med 3. 1. 2020, od 6. ure, in 5. 1. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Ivančne Gorice in Ljubljane izsledili in prijeli tujca (drž. Maroka in Alžirije), ki sta nezakonito prestopila državno mejo. Postopki policistov s tujcema še niso zaključeni.

Vlomi

V  okolici  Medvod  je  bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil gotovino in nakit. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil gotovino in nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 2.500 evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtuji tri pare smuči. Lastnika je oškodoval za okoli 3.000 evrov.

V okolici Logatca je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil gotovino. Lastnika je oškodoval okoli 1.700 evrov.

Na območju Bežigrada je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 1.500 evrov.

Na  Viču  je  bilo  vlomljeno  v hišo, od koder je neznani storilec odtujil gotovino. Lastnika je oškodoval za okoli 1.500 evrov.

V  okolici  Domžal  je  bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil gotovino in nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 2.200 evrov.

Na območju Bežigrada je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 1.500 evrov.

V  okolici  Horjula  je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 1.000 evrov.

V  Mostah  je  bilo  vlomljeno  v  stanovanje, od koder je neznani storilec odtujil gotovino in nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 600 evrov.

Na  Viču  je  bilo  vlomljeno  v  stanovanje,  od koder je neznani storilec odtujil gotovino in nakit. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.

Na  Viču  je  bilo  vlomljeno  v  klet, od koder je neznani storilec odtuji električni skiro. Lastnika je oškodoval za okoli 500 evrov.

V  Logatcu  so  neznanci  vlomili  v trgovino in odtujili cigarete. Po prvi oceni je nastalo za okoli 700 evrov škode.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
policijski inšpektor

REPUBLIKA SLOVENIJA
MINISTRSTVO ZA NOTRANJE ZADEVE