Obiskovalce Pravljičnega Kamnika je lani razveselila Pravljična hiška, novost decembrskega dogajanja za otroke v Kamniku. V njej so se odvijale otroške delavnice, otroške predstave ter ostali nastopi.

Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik je lani ob zaprtju Pravljične hiške opravil tudi anketo med obiskovalci ter občankami in občani Kamnika o zadovoljstvu nad to novostjo. Izkazalo se je, da so bili obiskovalci najbolj navdušeni nad otroškimi delavnicami, za katere je poskrbel Mavrični vrtiljak, otroškimi predstavami ter obiskom decembrskega dobrega moža. Zato se letos Pravljična hiška vrača.

Tokrat je Pravljična hiška del Veronikine pravljične dežele v Keršmančevem parku in se nahaja neposredno ob brezplačnem drsališču. Tako so na enem mestu združene vse aktivnosti za otroke. V njej pa bodo potekale uspešnice lanskega decembra, in sicer otroške delavnice, otroške predstave in ostalo dogajanje za otroke ter, seveda, tudi obisk decembrskega moža. V goste prihaja Dedek Mraz.

Hiška bo, tako kot lani, ogrevana in pravljično okrašena. Minuli konec tedna sta jo simbolično z akustičnim koncertom odprla Uroš in Tjaša, ta vikend pa jo bo v petek ob 18. uri preizkusil še duo Kristovnik ter v soboto ob 19. uri stand up komedijanti. V ponedeljek, 17. decembra, pa se pestro dogajanje začne zares.

Pravljična hiška se bo vsak dan odprla ob 17. uri, in sicer bodo od ponedeljka do četrtka v njej najprej potekale otroške delavnice. Za te bodo poskrbeli dijaki programa predšolska vzgoja na Gimnaziji in srednji šoli Rudolfa Maistra Kamnik pod mentorstvom profesorice Mojce Krevs. Dijaki obljubljajo zanimive ustvarjalne delavnice, kjer bodo otroci lahko razgibali svoje prste in prepustili domišljiji prosto pot. Z delavnicami bodo dijaki pridobili potrebne izkušnje ter tudi prakso ob delu.

Poleg tega na ta način Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik nadaljuje sodelovanje z lokalnimi vzgojno izobraževalnimi institucijami. Od ponedeljka do četrtka bo ob 18. uri sledila otroška predstava.

Posebej živahno pa bo v petek, 21., soboto, 22., in nedeljo, 23. decembra, ko bo od 17.00 dalje ob šotoru potekalo druženje otrok s poniji, za kar bo poskrbel Šarčev hlev, tudi otroška predstava se bo začela ob 17.00, ob koncu predstave pa bo sledil obisk Dedka Mraza. Otroci se bodo z njim lahko tudi fotografirali, Modre novice pa bodo poskrbele, da boste fotografijo lahko odnesli s seboj domov. Za pester program v Pravljični hiški je poskrbela ekipa Doma kulture Kamnik.

Samo Trtnik, gsm: +386 40 433 628
e-mail: [email protected]