V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.296 klicev. Med 500 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 130 prometnih nesreč, 38 kršitev javnega reda in miru ter 89 kaznivih dejanj.

 

V 121 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 8 nesrečah so bili udeleženci lahko in v 1 nesreči hudo telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 3 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 2 voznika.

Ob 5.47 sta pred trgovino Mercator v Kisovcu v občini Zagorje ob Savi trčili osebni vozili. Pred prihodom gasilcev sta bili vozili umaknjeni s cestišča na parkirišče. Gasilci PGD Zagorje-mesto ter PGD Trbovlje-mesto so pregledali poškodovani vozila in odklopili akumulatorja. Reševalci NMP Zagorje ob Savi so oskrbeli ponesrečenko in jo prepeljali v SB Trbovlje.

Ob 11.14 sta se v naselju Prestranek, občina Postojna, v stoječe tovorno vozilo naloženo s hlodovino zaleteli osebni vozili. Gasilci PGD Postojna so kraj dogodka zavarovali in odklopili akumulatorja na osebnih vozilih. V prometni nesreči je bila ena oseba lažje poškodovana in so jo reševalci NMP Postojna odpeljali v ZD Postojna.

Ob 13.29 je na regionalni cesti v naselju Stara vas-Bizeljsko, občina Brežice, osebno vozilo zapeljalo s cestišča ter se preko obcestnega jarka prevrnilo na travnik in obstalo na kolesih. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka, odklopili baterijo in z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine. S pomočjo vitla so vozilo izvlekli na cestišče, počistili razbitine in nudili pomoč avto vleki. Reševalci NMP Brežice so eno poškodovano osebo na kraju oskrbeli in prepeljali v UC Brežice.

Ob 15.44 je v avtocestnem predoru Kastelec v smeri Kopra, občina Hrpelje – Kozina, prišlo do naleta manjšega kombiniranega vozila v zadnji del kamp prikolice. Gasilci GB Koper in ZGRS Sežana so zavarovali mesto nesreče, odklopili vire električnega napajanja na vozilih in nudili prvo pomoč lažje poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP Izola. Osebo so reševalci oskrbeli in prepeljali v bolnišnico. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Ob 16.26 je na cesti Solkan–Plave, občina Nova Gorica, voznik z osebnim vozilom trčil v bankino. Gasilci GE JZGRD Nova Gorica zavarovali kraj nesreče, odklopili baterijo na vozilu, nevtralizirali manjšo količino razlitih motornih tekočin na vozišču vozilu in nudili pomoč policiji.

Ob 20.15 je v Drežnici, občina Kobarid, osebno vozilo zapeljalo s cestišča in se prevrnilo po brežini. Gasilci PGD Kobarid in Drežnica so zavarovali in osvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulator na vozilu, stabilizirali vozilo, s tehničnim posegom rešili osebo iz vozila, vozilo povlekli na cestišče, nevtralizirali razlite motorne tekočine in nudili pomoč policiji in reševalcem NMP Tolmin pri prenosu osebe do reševalnega vozila. Poškodovana oseba je bila prepeljana v SB Šempeter pri Gorici.

Ob 22.17 je na Prešernovi cesti v Ljubljani osebno vozilo trčilo v potopne stebričke. Voznik ob prihodu gasilcev GB Ljubljana ni kazal znakov poškodb. Gasilci so zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulator na vozilu.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 27 intervencij na javnem kraju, 11 pa v zasebnih prostorih. Enega kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 7 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 37 tatvin, po 16 vlomov in poškodovanj tuje stvari, 6 groženj, 5 ponarejanj denarja, 4 nasilja v družini, po 2 drzni tatvini in kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami ter 1 rop.

24. 4. 2023 je bil v okolici Ljubljane ukraden osebi avto znamke Toyota corolla, sive barve, letnik 2002, registrskih številk KP77-32H.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 144 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 98 na območju PU Novo mesto, 45 na območju PU Koper in 1 na območju PU Celje. Med njimi so obravnavali največ, 29 državljanov Afganistana, 27 Bangladeša in 26 Pakistana.

 

Spletno uredništvo