V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.802 klicev. Med 722 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 141 prometnih nesreč, 79 kršitev javnega reda in miru ter 112 kaznivih dejanj.

 

V 122 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 16 nesrečah so bili udeleženci lažje in v 3 nesrečah hudo telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 6 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 3 voznike.

Ob 6.30 je na Ljubljanski cesti v Kamniku voznik osebnega vozila trčil v peško. Gasilci PGD Kamnik so zavarovali kraj dogodka in usmerjali promet do prihoda policije. Reševalci NMP ZD Kamnik so poškodovano peško oskrbeli ter jo prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 18.16 je prišlo na dolenjski avtocesti med tuneloma Mali vrh in Debeli hrib, občina Škofljica, v smeri proti Novem Mestu do naleta petih osebnih vozil. Gasilci GB Ljubljana so odklopili akumulatorje na vozilih, posuli cestišče zaradi razlitih motornih tekočin in nudili pomoč reševalcem pri oskrbi dveh lažje poškodovanih oseb.

Ob 18.44 sta na križišču Kranjčeve ulice in Vojkove ceste v Ljubljani trčila gasilsko tovorno vozilo GB Ljubljana in osebno vozilo. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, s tehničnim posegom rešili ukleščeno osebo, poškodovanima osebama nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP in nevtralizirali iztekle motorne tekočine. Poškodovani osebi so reševalci prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 19.44 sta na avtocesti pri naselju Slaptinci, občina Sveti Jurij ob Ščavnici, trčila tovorno in osebno vozilo. Gasilci PGD Ljutomer, Gornja Radgona in Murska Sobota so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulator, nevtralizirali iztekle motorne tekočine in pomagali reševalcem NMP Murska Sobota pri prenosu poškodovane osebe.

Ob 1.53 je v Strmci, občina Laško, prišlo do prometne nesreče z udeležbo enega osebnega vozila. Posredovali so gasilci PGE Celje in PGD Laško, ki so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in z nevtralizirali razlite motorne tekočine. Reševalci NMP Laško in Sevnica so udeleženo osebo pregledali na kraj dogodka.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 57 intervencij na javnem kraju, 22 pa v zasebnih prostorih. 4 kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 4 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 55 tatvin, 26 vlomov, 13 poškodovanj tuje stvari, 5 povzročitev telesne poškodbe, 4 nasilja v družini, po 3 ponarejanja denarja in grožnje, 2 drzni tatvini ter 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 162 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 112 na območju PU Novo mesto, 46 na območju PU Koper in 4 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ, 36 državljanov Afganistana, 21 Nepala in 17 Kube.

Spletno uredništvo