V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.468 klicev. Med 577 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 140 prometnih nesreč, 47 kršitev javnega reda in miru ter 86 kaznivih dejanj.

V 125 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 11 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 3 nesrečah pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 9 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 2 voznika.

Ob 4.08 je na hitri cesti Selo–Vogrsko, za izvozom Selo, občina Ajdovščina, tovornjak povozil tri krave, ki so zašle na cestišče. Gasilci GRC Ajdovščina so nudili pomoč policiji in delavcem DARS-a pri urejanju cestišča. Eno poškodovano kravo je uspaval dežurni veterinar. Poškodovanih oseb ni bilo.

Ob 5.26 so na Vodnikovi cesti v Velenju reševalci NMP Velenje oživljali voznika, ki je z osebnim vozilom zapeljal s cestišča. Oživljanje ni bilo uspešno. Gasilci PGE Velenje so zavarovali kraj dogodka.

Ob 15.35 sta v ulici Cegelnica v Novem mestu trčili osebni vozili. Poškodovala se je ena oseba. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj dogodka, na vozilih odklopili akumulatorja, pomagali pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe, ki so jo reševalci NMP ZD Novo mesto oskrbeli in prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Ob 15.59 sta na avtocesti pri naselju Vodole, občina Maribor, trčili tovorni vozili. Gasilci GB Maribor so posipali iztekle tekočine na cestišču in odklopili akumulatorja v vozilih. V nesreči se je poškodovala ena oseba in so jo z reševalnim vozilom prepeljali v UKC Maribor.

Ob 16.50 sta na avtocesti v smeri vzhoda nasproti počivališča Maribor, občina Maribor, trčili tovorni vozili. Gasilci GB Maribor so s tehničnim posegom iz vozila rešili eno osebo, posipali iztekle tekočine po cestišču in odklopili akumulator v vozilih. Poškodovano osebo so z reševalnim vozilom prepeljali v UKC Maribor.

Ob 17.43 sta na Dornavski cesti na Ptuju trčila osebno vozilo in avtodom. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja in plin na avtodomu, pomagali pri oskrbi treh poškodovanih udeležencev ter nevtralizirali razlite motorne tekočine. Za poškodovane so poskrbeli reševalci NMP Ptuj.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 34 intervencij na javnem kraju, 13 pa v zasebnih prostorih. 2 kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala  s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 3 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 30 tatvin, po 18 vlomov in poškodovanj tuje stvari, 5 ponarejanj denarja, 4 povzročitve telesnih poškodb, po 3 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami in dejanja nasilja v družini, 2 grožnji ter po 1 rop, drzno tatvino ter preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V okolici Vrhnike so neznanci vlomili v trgovino in odtujili cigarete. Po prvi oceni je nastalo za okoli 5.000 evrov škode.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško obravnavanih 97 oseb, 70 na območju PU Novo mesto, 21 na območju PU Koper in 6 na območju PU Maribor. Med njimi je bilo  največ državljanov Maroka (17), Turčije (15) in Sirije (13).

 

Spletno uredništvo