V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1345 klicev. Med 578 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 114 prometnih nesreč, 46 kršitev javnega reda in miru ter 108 kaznivih dejanj.

 

V 103 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 10 nesrečah so bili udeleženci lažje, v eni nesreči pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 11 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali enega voznika.

Ob 6.35 so na avtocesti, za izvozom Lukovica, v smeri Ljubljane, občina Lukovica, v naletu trčila tri osebna vozila. Gasilci CZR Domžale so zavarovali kraj dogodka ter odklopili akumulator. Eno poškodovano osebo so oskrbeli reševalci NMP Domžale in jo prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 9.12 sta na Ulici heroja Šercerja v Mariboru trčili osebno in tovorno vozilo. Gasilci JZ GB Maribor so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, preverili tovor na tovornem vozilu in nudili prvo pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP Maribor. Na kraju so bili tudi policisti PP Maribor.

Ob 10.47 sta na koncu predora Markovec v smeri Izole, občina Koper, trčili osebni vozili. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in nevtralizirali razlite motorne tekočine. V nesreči se je poškodovala ena oseba.

Ob 15.06 sta na avtocesti Razdrto–Postojna, občina Postojna, trčili osebno in tovorno vozilo. Osebno vozilo se je prevrnilo na streho. Gasilci PGD Postojna so zavarovali kraj dogodka. V nesreči sta se poškodovali dve osebi.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 33 intervencij na javnem kraju in 13 v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so eni osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 57 tatvin, 14 vlomov, 11 poškodovanj tuje stvari, 10 ponarejanj denarja, štiri kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, tri povzročitve telesnih poškodb in grožnje, dve drzni tatvini in nasilji v družini ter eno ponarejanje listin in rop.

Vlomi:
V Šiški je neznani storilec vlomil v klet in odtujil različne predmete. Lastnika je oškodoval za okoli 1.000 evrov.
V centru Ljubljane je bilo vlomljeno v zabojnik od koder so odtujili več orodja. Povzročili so za okoli 2.000 evrov škode.

Drzna tatvina
Včeraj smo bili obveščeni o drzni tatvini do katere je prišlo okoli 11. ure v Kosišah pri Kamniku. Neznana storilca sta na domu zamotila starejša oškodovanca s pogovorom o izvedbi popisa električnega števca. Med tem sta iz hiše odtujila denar in lastnika oškodovala za nekaj tisoč evrov. S kraja sta se storilca odpeljala s kombijem bele barve. Opis storilcev: oba visoka okoli 170, oba sta  imela na glavi črne kape in nosila kirurško masko. Policisti  glede  okoliščin  kaznivega  dejanja  nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Rop trgovine
Včeraj, okoli 10. ure smo bili obveščeni v eni izmed trgovin na območju Most. Po do sedaj zbranih obvestilih je ugotovljeno, da je neznani storilec vstopil v prodajalno in od uslužbenke zahteval denar. Svoje zahteve je podkrepil  z ostrim predmetom. Iz blagajne je odtujil nekaj bankovcev in se s  kraja  odpeljal s kolesom črne barve. V dogodku ni bil nihče poškodovan.
Opis  storilca:  moški  star  med  25 in 30 let, višje postave, dolgih las, oblečen v dolg siv plašč, spodaj sivo majico, črne hlače trenirke s črto.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 66 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško, in sicer 48 na območju PU Novo mesto, 8 na območju PU Koper, 7 na območju PU Celje in 1 na območju PU Kranj, Ljubljana ter Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Rusije (17), Afganistana (13) in Irana (7).

 

Spletno uredništvo