Pred občinsko stavbo v Ivančni Gorici se je zbralo več kot tisoč ljudi

Včeraj se je z slavnostnim prižigom prazničnih lučk in prihodom svetega Miklavža začelo praznovanje veselega decembra v občini Ivančna Gorica. Na prireditvi pred občinsko stavbo, ki sta jo pripravila Občina Ivančna Gorica in Zavod Prijetno domače se je zbralo preko tisoč občank in občanov, zlasti najmlajši pa so z nestrpnostjo pričakovali obisk Miklavža.

Pika Nogavička je tudi pisala svetemu Miklavžu

Otroci so svetega Miklavža priklicali s pomočjo Pike Nogavičke, ki je s predstavo Pika piše Miklavžu otrokom pričarala veselo razpoloženje, pri tem pa je sodeloval tudi Otroški pevski zbor župnije Stična pod vodstvom mentoric Maje Lampret in Barbare Mestnik.

Pred prihodom Miklavža je zbrane nagovoril župan Dušan Strnad, saj je Občina s tem dogodkom začela praznovanje veselega decembra, v katerem se bo po občini zvrstilo vrsta prireditev v organizaciji Občine in društev.

Z odštevanjem je nato župan skupaj s publiko prižgal letošnjo praznično okrasitev v Ivančni Gorici.

Sveti Miklavž se je pripeljal kar s konjsko vprego

Zatem se je na prizorišče s konjsko vprego in kočijažem Rajkom Sinjurjem pripeljal sveti Miklavž.

Vse otroke je obdaril, obiskovalci pa so lahko obiskali tudi stojnico učencev OŠ Ferda Vesela Šentvid pri Stični s prazničnimi izdelki

in stojnico dijakov Srednje šole Josipa Jurčiča Ivančna Gorica, na kateri so otroke obdarili z igračami, ki so jih zbirali v akciji »Ne igram se več, podarim ti svojo igračo«.

Za veselo razpoloženje v nadaljevanju je poskrbel ansambel Hec, na stojnici TD Krka pa so bili na voljo topli napitki.

Gašper Stopar