Občina Grosuplje je za gradnjo nadvoza in povezovalne ceste v Sončne dvore in v Brezje pri Grosupljem že objavila javno naročilo za izbiro izvajalca

Med Občino Grosuplje in Ministrstvom za infrastrukturo je bil podpisan sporazum o gradnji nadvoza v Sončne dvore, v avgustu letošnjega leta pa je bilo za gradnjo nadvoza Brezje in povezovalne ceste že objavljeno tudi javno naročilo za izbiro izvajalca.

Nadvoz bo zgrajen iz smeri krožišča med trgovskima centroma Hofer in Spar v Grosupljem čez železniško progo proti Sončnim dvorom in bo tako to naselje in Brezje pri Grosupljem skupaj z novo cesto lepo povezal z Adamičevo cesto.

S projektom izgradnje nadvoza in povezovalne ceste pa je povezana tudi bodoča celovita prenova Železniške postaje Grosuplje.

Ta projekt izvajata Slovenske železnice in Direkcija za infrastrukturo, pri projektu pa aktivno sodeluje tudi Občina Grosuplje. V okviru rekonstrukcije je predvidena zamenjava postajnih železniških tirov, nove kretnice, urejene moderne signalno-varnostne naprave in tudi izgradnja peronov z varnim dostopom do tirov z urejenim osrednjim podhodom v osi železniške postajne zgradbe.

Poleg osrednjega podhoda pa bo zgrajen še en podhod za pešce, in sicer na lokaciji obstoječega nivojskega prehoda, ki ga torej danes uporabljajo za dostop do Sončnih dvorov in do Brezja. Za celovito prenovo grosupeljske železniške postaje je Direkcija za infrastrukturo že objavila javni razpis za izdelavo projektne dokumentacije.

Dostop do Sončnih dvorov in do Brezja pa bo tako za pešce, kolesarje in vse ostale uporabnike ceste lepo in varno urejen.

R. J.